My precious…

My precious...

Συνέντευξη στη Μαρία Θανοπούλου

Τα χρυσά κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο Νέων Γυναικών πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να ανεβάσουν την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Όστια της Ιταλίας, κάνοντάς μας υπερήφανους. Σύμφωνα με τους προπονητές όλων των ομάδων που συμμετείχαν, η πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά ήταν η "ερυθρόλευκη" Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία για ακόμη μια φορά απέδειξε την κλάση της, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι μιλούν για μια από τις κορυφαίες παίκτριες στον παγκόσμιο χάρτη της υδατοσφαίρισης. Η 17χρονη πολίστρια μίλησε στο news.gr για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα μέχρι να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, για τα όνειρά της και τη μεγάλη της αγάπη, το πόλο.  

Ποια είναι τα συναισθήματα σας για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας;

Τα συναισθήματα είναι έντονα. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το θέλαμε πάρα πολύ από την αρχή.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε μέχρι να βρεθείτε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο αφορούν τα κολυμβητήρια που κάνουμε προπόνηση. Πολλές φορές κολυμπάμε σε βρώμικο νερό και δεν έχουμε νερό στα ντους...

Πώς νιώθετε που για άλλη μια φορά αναδειχθήκατε "πολυτιμότερη παίκτρια" της διοργάνωσης;

Είναι πολύ σημαντική διάκριση για εμένα και είναι ωραίο να ξέρεις ότι οι άλλοι προπονητές αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τη δουλειά που κάνεις.

Είσαστε μόλις 17 χρόνων κι όμως έχετε καταφέρει τόσα πολλά...Πώς νιώθετε για αυτό; 

Σαν αθλήτρια είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ανταμείβονται οι κόποι τόσων χρονών προπόνησης και δουλειάς. Αυτές οι ατομικές αλλά και ομαδικές διακρίσεις είναι κίνητρο για να συνεχίσω πιο δυνατή.

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχετε κάνει μέχρι σήμερα για το πόλο;

Η μεγαλύτερη θυσία που έχουμε κάνει σαν οικογένεια είναι να μετακομίσουμε από την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη και να αφήσουμε τη γειτονιά μας και τους φίλους μας για να έρθουμε εδώ σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και να βελτιωθούμε.

Πώς μπήκε στη ζωή σας το πόλο; Πώς έγινε και οι τρεις αδελφές να ασχολείστε με το άθλημα;

Σε πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μας σκέφτηκαν να ασχοληθούμε με το πόλο, ένα άθλημα ιδιαίτερο και θεαματικό. Έτσι δοκίμασε πρώτα ο μεγάλος μου αδερφός και αδερφή μου και μετά από ένα μήνα ξεκινήσαμε εγώ και η Βάσω. Ξετρελαθήκαμε από την πρώτη μέρα. Είναι όμως ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Πολλές φορές νιώθω τόσο κουρασμένη και το σώμα μου δε μπορεί να συνεχίσει.

Ποια είναι η ομορφότερη και ποια η πιο δυσάρεστη στιγμή που έχετε βιώσει μέχρι σήμερα;

Έχω πολλές δυσάρεστες και ευχάριστες στιγμές. Οι ευχάριστες είναι κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο βάθρο και οι δυσάρεστες όταν χάνουμε κάποιες διακρίσεις που ξέραμε ότι τις αξίζαμε. Βέβαια και οι ήττες μέσα στη ζωή είναι…Όπως λέμε: επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!

Ποια είναι η μεγαλύτερη απόλαυσή σας;

Η μεγαλύτερη απόλαυση μου είναι όταν βλέπω τους γονείς μου να μας κοιτάνε και να μας καμαρώνουν.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μην πάθει κάνεις από την οικογένεια μου κάτι σοβαρό σε θέματα υγείας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.