Born to be wild

Born to be wild

Τράβηξε την προσοχή στην εφηβεία της κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Oscar για το ρόλο της Ντανιέλ Μπόουντεν στην ταινία "Cape Fear"…Ποιος δε θυμάται την τρέλα στην ερμηνεία της στην ταινία του Oliver Stone, "Natural Born Killers"...Ο λόγος για την ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούλιετ Λιούις, το αγρίμι του Χόλιγουντ.

Η μοναδική και rock ζωή της Τζούλιετ Λιούις άρχισε στις 21 Ιουνίου του 1973 στο Χόλιγουντ. Ο πατέρας της, Τζέφρι Λιούις, ένας έμπειρος ηθοποιός και η γραφίστρια μητέρα της Γκλένις Μπάτλεϊ παρατήρησαν την αγάπη της για τα musicals όπως το "Fame" και το "Grease" όταν ήταν 6 χρόνων. Με την ενθάρρυνση των γονιών της, η Λιούις πήρε το πρώτο μεγάλο ρόλο της το 1987 στην τηλεοπτική σειρά "Home Fires" και ακολούθησαν οι σειρές "I Married Dora" και "The Wonder Years", πριν κάνει το 1989 το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Meet the Hollowheads".

Αφού συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική είναι το μεγαλύτερο πάθος της ζωής της, πήγαινε από οντισιόν σε οντισιόν προκειμένου να βρει ρόλους, δεδομένου όμως ότι η νομοθεσία υπαγόρευε ότι οι έφηβοι μπορούν να εργάζονται το πολύ πέντε ώρες την εβδομάδα, σε ηλικία 14 χρόνων κατέφυγε στα δικαστήρια, απόκτησε τα δικαιώματα ενηλίκου και ένα χρόνο μετά παράτησε το σχολείο και μετακόμισε στο Χόλιγουντ. 

Το 1991 ο ρόλος της Ντανιέλ Μπόουντεν στην ταινία "Cape Fear" της χάρισε διθυραμβικές κριτικές αλλά και μία υποψηφιότητα για Oscar και μια για Χρυσή Σφαίρα. Χάρη στο ρόλο αυτό και στη σχέση της με το Μπραντ Πιτ, τον οποίο συνάντησε στα γυρίσματα της τηλεταινίας "Too Young To Die?", το όνομα της φιγούραρε στα πρωτοσέλιδα και όλοι μιλούσαν για ένα από τα φωτεινότερα νέα αστέρια του Χόλιγουντ. Το Φεβρουάριο του 1993 χώρισε με τον Πιτ και λίγο καιρό μετά άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Το 1994 εντυπωσίασε για άλλη μια φορά κριτικούς και κοινό με την ερμηνεία της στην ταινία του Oliver Stone, "Natural Born Killers" και ακολούθησαν οι "The Basketball Diaries", "Strange Days" και "From Dusk Till Dawn". Το Δεκέμβριο του 1996, αποφάσισε να κάνει κάτι για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά μπαίνοντας σε μια κλινική απεξάρτησης. Δύο χρόνια μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία "Some Girl" και μέχρι το 2000, η Λιούις είχε επανέλθει πλήρως. Ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "The Way of the Gun", "The Other Sister", "Enough", "Old School", "Cold Creek Manor", "Aurora Borealis", "Starsky & Hutch", "Conviction" και "August: Osage County", για την οποία κέρδισε ένα Hollywood Film Award και μια υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award.

Η Λιούις στράφηκε και προς τη μουσική τραγουδώντας στο συγκρότημα Juliette and the Licks μέχρι το 2009 που ακολούθησε solo καριέρα κυκλοφορώντας το album "Terra Incognita". Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 1999 παντρεύτηκε τον επαγγελματία skateboarder Steve Berra, ο γάμος τους όμως κράτησε μέχρι τον Απρίλιο του 2003.