Η star του Grey’s Anatomy

Η star του Grey's Anatomy

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε blockbuster ταινίες όπως οι "Catch Me If You Can" και "Daredevil", η καριέρα της απογειώθηκε με το ρόλο της Dr. Meredith Grey στη δημοφιλή σειρά του ABC "Grey's Anatomy". Ο λόγος για την Ellen Pompeo, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της μικρής οθόνης.

Η Ellen Pompeo γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1969 σε ένα προάστιο της Βοστώνης. Η μητέρα της πέθανε από υπερβολική δόση παυσίπονων όταν η Ellen ήταν τεσσάρων χρόνων και ο πατέρας της λίγο καιρό μετά ξαναπαντρεύτηκε. Η Pompeo άργησε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Το 1996, σε ηλικία 27 χρόνων, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς "Law & Order" και τρία χρόνια αργότερα χάρη στην εμφάνιση της σε δύο ταινίες μικρού μήκους κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία "Coming Soon".

Το 2002, μετά τις ταινίες "In the Weeds" και "Mambo Café", σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις ερμηνείες της στις ταινίες "Moonlight Mile" με τους Dustin Hoffman και Susan Sarandon, για την οποία πολλοί υποστήριξαν ότι έπρεπε να προταθεί για Oscar και "Catch Me if You Can", στην οποία υποδύθηκε την ερωμένη του Leonardo DiCaprio. Το 2003 ακολούθησαν οι ταινίες "Daredevil" με τον Ben Affleck, "Old School" και "Undermind". Το 2004 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Nobody's Perfect", ήταν η Sandra Walker στην ταινία "Art Heist" και υποδύθηκε την πρώην κοπέλα του Jim Carrey στην εξαιρετική ταινία "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Αν και οι σκηνές της κόπηκαν από την ταινία, εκείνη δήλωσε ευγνώμων για το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Michel Gondry την επέλεξε για να εμφανιστεί στην ταινία του.  

Το 2005 ήταν η πιο σημαντική χρονιά της καριέρας της δεδομένου ότι της δόθηκε ο ρόλος της Dr. Meredith Grey στη σειρά του ABC "Grey's Anatomy", για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, αρκετά βραβεία και αρκετά εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το Νοέμβριο του 2007 παντρεύτηκε το μουσικό παραγωγό Chris ivery και δύο χρόνια μετά έφερε στο κόσμο το κοριτσάκι της.