The great beauty…

Με μία καριέρα που μετρά σχεδόν τριάντα χρόνια, έχει αφήσει το στίγμα της στον ιταλικό κινηματογράφο και θεωρείται η Sophia Loren της γενιάς της. Η Sabrina Ferilli στα 50 της παραμένει μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα αποδεικνύοντας ότι οι πραγματικά ωραίες γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται το χρόνο! Ο ανδρικός πληθυσμός τη λατρεύει για έναν λόγο παραπάνω: είναι φανατική οπαδός της Roma, για χάρη της οποίας το 2001 δε δίστασε να κάνει στριπτίζ μέσα στο γήπεδο όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας.

Η Sabrina Ferilli γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1964 στη Ρώμη. Η πανέμορφη κόρη του μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος ήξερε πάντα ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και δεν εγκατέλειψε το όνειρο παρά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Το 1986 έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση με την ταινία "Portami la luna" και ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία "Rimini Rimini". Ακολούθησαν αρκετoί ρόλοι σε ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Caramelle da uno sconosciuto" το 1987, "Il Volpone" και "La Femme de mes amours" το 1988, "Nightclub" το 1989, "La Strada di Ball" το 1990 και "Un Giorno di festa" το 1991.

Το 1991 ήρθε ο ρόλος της Zaira στην ταινία του Alessandro D'Alatri, "Americano rosso" που της άλλαξε τη ζωή απογειώνοντας την καριέρα της, ενώ την επόμενη χρονιά σημείωσε ακόμα μία επιτυχία με την ταινία "Diario di un vizio". To 1993 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Il Giudice ragazzino" και ακολούθησε το "La Bella vita", για το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και βραβεία. Το 1996 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για εκείνη καθώς ήταν στην παρουσίαση του διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε να πρωταγωνιστεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Τελευταία της επιτυχία η ταινία "La grande Bellezza" του Paolo Sorrentino το 2013 η οποία απέσπασε δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων το Oscar και μια Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Η Sabrina Ferilli είναι πολύ αγαπητή στη χώρα της και συνηθίζει να λέει ότι "πιο σημαντική από την ομορφιά είναι η ευγένεια που βγαίνει από μέσα σου".