Η θάλασσα μέσα της…

Η θάλασσα μέσα της…

Συνέντευξη στη Μαρία Θανοπούλου

Πριν από περίπου ένα μήνα μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαϊδη ανέβασαν την Ελλάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βερολίνο…Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε σημαντικές διεθνείς οργανώσεις σημειώνοντας πολλές επιτυχίες και τώρα έχει στραμμένο το βλέμμα της στους ΟλυμπιακούςΑγώνες του Ρίο του 2016...Η 23χρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου έχει δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, θέληση και από ό,τι φαίνεται...τη θάλασσα μέσα της… 

Πώς νιώθετε για τη διάκριση σας;

Η διάκριση αυτή μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω την επόμενη χρονιά που είναι και η πρόκριση. Εκεί δίνουμε βάση, εκεί θα προσπαθήσουμε να είμαι στις δέκα πρώτες αθλήτριες για να πάω στους Ολυμπιακούς.

Τι σημαίνει αυτό το μετάλλιο για εσάς;

Το μετάλλιο αυτό είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κάνουμε όλη τη χρονιά. Συγκεκριμένα το Πανευρωπαϊκό αυτό ήταν ένα μεταβατικό στάδιο λόγω της επόμενης χρονιάς που είναι και η σημαντικότερη. 

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας;

Στόχος ξεκάθαρα είναι η επόμενη χρονιά. Αυτή σκέφτομαι και τον αγώνα των 10 km που θα μου δώσει την πρόκριση.

Ποια διάκρισή σας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας και γιατί;

Στην καρδιά μου ξεχωριστή θέση έχει μια δυσάρεστη εμπειρία περισσότερο από τις ευχάριστες. Το 2011 στη Σαγκάη είχα αποκλειστεί από τους δέκα πρώτους που πήραν την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ενώ είχα τη δυνατότητα να πάω πολύ καλύτερα. Αυτό μου έδωσε περισσότερη δύναμη παρά με έριξε γιατί λόγω απειρίας και κακής διαχείρισης κάποιων καταστάσεων στον αγώνα έμεινα πίσω. Από τότε έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να μην ξανακάνω τα ίδια λάθη και να βρίσκομαι στην επόμενη Ολυμπιάδα. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε...

Έχετε φοβηθεί ποτέ σε κάποιον αγώνα;

Έχω φοβηθεί περισσότερο για το αν θα αντέξω την ψυχολογική πίεση του αγώνα και όχι τη σωματική. Σε έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων μπορούν να συμβούν τα πάντα...

Μιλήστε μας για το άθλημα σας...Φαντάζει αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα...

Προσωπικά μου αρέσουν όλα τα exterme sports όπου πιστεύω συγκαταλέγεται και αυτό που κάνω. Είναι ένα αγώνισμα καθαρά υπεραντοχής. Η πίεση που ασκείται στο σώμα σου αλλά και στο μυαλό σου είναι τρομαχτική, πόσο μάλιστα για μια γυναίκα...Επειδή όμως για μένα στόχος είναι πάντα η διάκριση δεν το έχω στο μυαλό μου ως κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο, αλλά ως κάτι που θα με ωθήσει πιο κοντά στο στόχο μου.

Πώς είναι να αγωνίζεστε με δύο άνδρες; 

Η ομάδα που έχουμε στο Τeam event έχει χτίσει πλέον μια παράδοση. Σε όποια διοργάνωση έχουμε συμμετάσχει πήραμε μετάλλιο. Επειδή τον καθοριστικό ρόλο της ομάδας τον έχει η γυναίκα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι εγώ, έχω σε κάθε αγώνα το ίδιο άγχος. Τα αγόρια επειδή προπονούμαστε μαζί ξέρουν τις δυνατότητες μου και προσπαθούν να με εμψυχώσουν όσο περισσότερο γίνεται πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαστε ενωμένοι και βλέπουμε πάντα το βάθρο. Δίνουμε ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του αλλά πάντα σε ομαδικό επίπεδο και έτσι πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε.

Πότε και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την κολύμβηση;

Οι γονείς μου αποφάσισαν να ασχοληθώ με την κολύμβηση. Αρχικά για να ασχολούμαι με ένα άθλημα καθώς το θεωρούσαν υψίστης σημασίας ένα παιδί να έχει αθλητική παιδεία και επέλεξαν την κολύμβηση γιατί κατάγομαι από την Ίο και πίστευαν ότι θα ήταν πιο κοντά σε μένα το υγρό στοιχείο, που όπως αποδείχτηκε είχαν δίκιο.

Τι θα λέγατε ότι είναι το νερό για εσάς;

Το νερό για μένα είναι η ηρεμία μου και ο δικός μου κόσμος. Εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις που έχουμε, όταν θέλω να ηρεμήσω ή περνάω μια δύσκολη μέρα θα αναζητήσω την ηρεμία ή την αγριότητα της θάλασσας που εμένα προσωπικά με κάνει να βάζω τα πράγματα πάλι σε μία σειρά. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα που πιστεύω δε θα τελειώσει ποτέ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι όταν τελειώσει η αθλητική καριέρα μου να έχω κάνει αυτά που έχω στο μυαλό μου και να φύγω ολοκληρωμένη από τη μεριά του αθλητικού μέρους. Το λέω αυτό γιατί έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την εμπλοκή μου με την προπονητική καθώς φέτος θα τελειώσω τη σχολή προπονητών.