Sexy Graham

Sexy Graham

Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο όμορφες γυναίκες της μεγάλης οθόνης. Μάλιστα το 2001 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο. Η Heather Graham έχει αγαπηθεί από το κοινό για δεκάδες ρόλους κυρίως όμως για αυτόν της Brandi στην ταινία "Boogie Nights". "Ήταν η στιγμή της ζωής μου. Έχω πάρει πολλά από κάθε σκηνοθέτη που έχω συνεργαστεί, αλλά, ψυχολογικά, αυτός ο ρόλος μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση", έχει πει η ίδια.

Η Heather Graham γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin τον Ιανουάριο του 1970. Η μητέρα της Joan ήταν δασκάλα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ο πατέρας της πράκτορας του FBI. Λόγω της δουλειάς του πατέρα της, η οικογένεια χρειάστηκε να μετακομίσει αρκετές φορές μέχρι που τελικά εγκαταστάθηκαν στην California όταν ήταν 9 χρόνων. Η Heather δεν έχει καλές αναμνήσεις από το σχολείο, καθώς το μόνο που έχει να θυμάται είναι τα πειράγματα των συμμαθητών της επειδή ήταν αρκετά ήσυχη και μικροκαμωμένη. Από πολύ μικρή το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός και μαζί με τη μητέρα της πήγαιναν από οντισιόν σε οντισιόν μέχρι να βρεθεί ένας ρόλος για εκείνη. Πρώτη της εμφάνιση ήταν το 1984 στην ταινία "Mrs. Soffel" και τρία χρόνια μετά ακολούθησαν η τηλεταινία "Student Exchange" και αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "License To Drive" και "Drugstore Cowboy" με το Matt Dillon ενώ είχε ένα μικρό ρόλο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Twin Peaks". Μετά από κάποια επιτυχία στο Χόλιγουντ, η Heather αποφάσισε να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο της California στο Los Angeles προκειμένου να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία ωστόσο δύο χρόνια μετά άλλαξε γνώμη. 

Στα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν, η Heather υποδύθηκε πολύ διαφορετικούς ρόλους σε ταινίες όπως οι "Six Degrees of Separation" με το Will Smith, "Don't Do It" και "Even Cowgirls Get The Blues", τραβώντας το ενδιαφέρον των σκηνοθετών James Toback και Jon Favreau. Ο Favreau το 1996 της έδωσε το ρόλο της Lorraine στη θρυλική ταινία του "Swingers" και ο Toback ένα χρόνο μετά συνεργάστηκε μαζί της στην ταινία "Two Girls and A Guy". Αλλά ήταν το 1997 που η Heather γνώρισε τεράστια επιτυχία με την ταινία "Boogie Nights", στην οποία υποδύθηκε το "Rollergirl," μια νεαρή ηθοποιό σε πορνό ταινίες που φορούσε συνεχώς ρόλερ. Μετά από αυτή την ταινία η Heather δέχθηκε αρκετές προτάσεις ενώ λίγο καιρό μετά εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone, με τίτλο "η τελευταία στάρλετ του Χόλιγουντ".

Στη συνέχεια της καριέρας της πρωταγωνίστησε σε ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένων των "Lost In Space", "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me" και "Bowfinger". Το 2009 υποδύθηκε τη Jade, μια stripper στην ταινία "The Hangover", το 2010, πρωταγωνίστησε στο "Boogie Woogie", το οποίο ακολούθησαν ρόλοι στις αποτυχημένες ταινίες "Father of Invention", "5 Days of War", "Judy Moody and the Not Bummer Summer" το 2011 και "About Cherry" το 2012. Φέτος, πρωταγωνιστεί στις τηλεταινίες "Flowers in the Attic" και "Petals on the wind" και στις ταινίες "Goodbye to All That", "Behaving Badly" και "My Dead Boyfriend".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή η Heather διατηρούσε δεσμό με το Βρετανό μουσικό και ηθοποιό Adam Ant, τους  ηθοποιούς James Woods, με τον οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά ενώ σπούδαζε στο UCLA, Kyle McLachlan και Heath Ledger, τον οποίο συνάντησε στην Πράγα στα γυρίσματα της ταινίας "From Hell" και με τους σκηνοθέτες Stephen Hopkins, Edward Burns και Yaniv Raz ενώ από το 2011 είναι με τον Jason Silva.