Η star του Blue Bloods

Η star του Blue Bloods

Tη δεκαετία του '90 υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα με δεκάδες εξώφυλλα στα κορυφαία περιοδικά μόδας. Το 1999 ο ρόλος της Natasha στην τηλεοπτική σειρά "Sex and the City", της άνοιξε το δρόμο στο χώρο της υποκριτικής και ένα χρόνο μετά, ο ρόλος της Rachel στην ταινία "Coyote Ugly" την έκανε star. Από το 2010 έως σήμερα, η Bridget Moynahan γνωρίζει την επιτυχία με το ρόλο της Erin Reagan στη σειρά του CBS "Blue Bloods".

Η Kathryn Bridget Moynahan γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 1972 και μεγάλωσε στο Longmeadow της Massachusetts. Ως παιδί ήταν αγοροκόριτσο και λάτρευε τον αθλητισμό. Στο γυμνάσιο ήταν αρχηγός της ομάδας μπάσκετ ενώ προτιμούσε να παίζει ποδόσφαιρο από το να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Μετά την αποφοίτησή της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη κι άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο.Τη δεκαετία του '90 εμφανίστηκε σε πολλά περιοδικά μόδας, μεταξύ των οποίων η Vogue και τα New Woman, Shape και Glamour.

Το 1999 κέρδισε τον πρώτο ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά "Sex and the City", όπου υποδύθηκε τη Natasha, την όμορφη γυναίκα που παντρεύεται ο Mr. Big. Η εξαιρετική εμφάνισή της, της εξασφάλισε στη συνέχεια ρόλους σε ταινίες. Το 2000 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Whipped", "Trifling with Fate" και "In the Weeds" αλλά και στη "Coyote Ugly" χάρη στην οποία τράβηξε πάνω της την προσοχή κοινού και κριτικών με το ρόλο της Rachel.

Το 2001 την είδαμε στο ρόλο της "άλλης γυναίκας" στην ταινία "Serendipity" με τους John Cusack και Kate Beckinsale και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο thriller "The Sum of All Fears", το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το αστέρι της συνέχισε να λάμπει και το 2003 πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Recruit", με τον Colin Farrell και το θρύλο της μεγάλης οθόνης, Al Pacino. Το 2004 ακολούθησε η ταινία επιστημονικής φαντασίας "I, Robot" και το 2005 υποδύθηκε την Ava Fontaine, τη σύζυγο του Nicolas Cage, στο thriller "Lord of War".

Το Σεπτέμβριο του 2006 πρωταγωνίστησε ως Whitney Crane στην τηλεοπτική δραματική σειρά του ABC "Six Degrees", η οποία όμως ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2007 μετά από 13 επεισόδια και εμφανίστηκε στις ταινίες "Unknown" και "Gray Matters", το 2007 στις "Prey" και "Noice", το 2010 στη "Ramona and Beezus" και το 2011 ήταν η Michele στην ταινία "Battle: Los Angeles". Το 2014 πρόκειται να εμφανιστεί στο thriller "John Wick" με τους Keanu Reeves και Willem Dafoe ενώ από το 2010 έως σήμερα υποδύεται την εισαγγελέα Erin Reagan στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του CBS "Blue Bloods".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Moynahan διατηρούσε δεσμό για τρία χρόνια με το σεναριογράφο Scott Rosenberg και από το 2004 μέχρι το Δεκέμβριο του 2006 ήταν με τον παίκτη του ράγκμπι, Tom Brady. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2006 επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People ότι η σχέση τους έληξε φιλικά και σχεδόν δύο μήνες μετά επιβεβαίωσε ότι περίμενε το παιδί του. Τον Αύγουστο του 2007 γέννησε ένα αγοράκι, το οποίο μεγαλώνει μόνη της, διατηρώντας όμως καλές σχέσεις με τον πατέρα του.