Gone Girl

Gone Girl

Μας συστήθηκε ως Miranda Frost, το κορίτσι του Bond στην ταινία "Die Another Day" με τον Pierce Brosnan και σύντομα απέδειξε ότι είναι πολλά περισσότερα από μια όμορφη ηθοποιός. Σήμερα, η Rosamund Pike είναι μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, με εξαιρετικές ερμηνείες για τις οποίες έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία. Φέτος, αναμένουμε να τη δούμε στο ρόλο της Amy Dunne στην ταινία "Gone Girl", έναν ρόλο που ήθελαν διάσημες ηθοποιοί όπως οι Natalie Portman και η Charlize Theron αλλά ο David Fincher δε μπορούσε να σκεφτεί καμία άλλη εκτός από την Pike.

Η Rosamund Pike γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1979 στο Λονδίνο. Η μητέρα της ήταν τραγουδίστρια της όπερας και ο πατέρας της καθηγητής μουσικής και σπουδαίος βιολιστής κι έτσι η Rosamund από πολύ μικρή ξεκίνησε να παίζει πιάνο και τσέλο ενώ στα 16 της εντάχθηκε στο National Youth Theatre. Εκεί την είδε και ένας ατζέντης να υποδύεται την Ιουλιέτα, εντυπωσιάστηκε μαζί της και τη βοήθησε να ξεκινήσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Το 2002, αφού είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες όμορφες ηθοποιούς να υποδυθεί τη Miranda Frost, το Bond Girl στην ταινία "Die Another Day".

Η ταινία απέφερε συνολικά πάνω από 160 εκατομμύρια δολάρια και η Pike κέρδισε ένα Empire Award και δύο υποψηφιότητες για Saturn και MTV Movie Award. Το 2004 εμφανίστηκε στις ταινίες "Promise Land" και "The Libertine" με τον Johnny Depp, για την οποία κέρδισε ένα British Independent Film Award και ακολούθησαν οι "Pride & Prejudice" με την Keira Knightley και η "Doom", η οποία πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή της σειράς παιχνιδιών, στην οποία υποδύθηκε την επιστήμονα Samantha Grimm.

Το 2007 πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Anne Michaels, "Fugitive Pieces" και υποδύθηκε την επιτυχημένη δικηγόρο στην ταινία "Fracture" με τους Anthony Hopkins και Ryan Gosling. Το 2002 ανέβηκε στη θεατρική σκηνή με το έργο "Hitchcock Blonde", όπου σε μια σκηνή εμφανίστηκε φορώντας μόνο ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια ενώ το 2006 πρωταγωνίστησε στο έργο "Summer and Smoke" του Tennessee Williams. Το 2010 συνέχισε την καριέρα της στη μεγάλη οθόνη με τη βρετανική ταινία "Made in Dagenham", όπου κέρδισε μία υποψηφιότητα για British Independent Film Award και μία για London Film Critics Award και με την καναδική "Barney's Version", όπου πάλι ήταν υποψήφια για βραβεία και συγκεκριμένα για Satellite Award, για Genie και για London Film Critics Award.

Το 2011 ακολούθησαν οι ρόλοι της Kate Sumner στην ταινία "Johnny English Reborn" και Jessica στην "The Big Year" ενώ το 2012 την είδαμε να υποδύεται τη βασίλισσα Ανδρομέδα στην ταινία "Wrath of the Titans" αλλά και στο thriller "Jack Reacher" με τον Tom Cruise. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία "The World’s End" ενώ το 2014 είναι μια πολύ καλή χρονιά για εκείνη καθώς εμφανίζεται στις ταινίες "A Long Way Down", "Gone Girl", "What We Did On Our Holiday", "Hector and the Search for Happiness" και "Violet Town".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Pike στο Πανεπιστήμιο είχε σχέση για δύο χρόνια με τον ηθοποιό Simon Woods, το 2007 αρραβωνιάστηκε το σκηνοθέτη Joe Wright, χώρισαν όμως ένα χρόνο μετά και από το Δεκέμβριο του 2009 διατηρεί δεσμό με το Robie Uniacke. Το Μάιο του 2012 απόκτησαν το γιο τους Solo ενώ η Pike είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.