H ταλαντούχα Μrs. Hall

H ταλαντούχα Μrs. Hall

Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του θεάτρου στη Βρετανία, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες παραγωγές μεταξύ των οποίων οι "As You Like It", "Don Juan", "Galileo’s Daughter" και "Mrs Warren's Profession", για την οποία το 2003 κέρδισε ένα Ian Charleson Award. Η Rebecca Hall κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πείσει με το ταλέντο της τους μεγαλύτερους επικριτές της ότι αξίζει να προχωρήσει ανεξάρτητα από το διάσημο πατέρα της, Sir Peter Hall.

Η Rebecca Hall γεννήθηκε το Μάιο του 1982 στην Αγγλία. Η κόρη της γνωστής τραγουδίστριας της όπερας Maria Ewing και του θρυλικού σκηνοθέτη Sir Peter Hall ακολούθησε τα βήματα των γονιών της από την ηλικία των 10 χρόνων όταν έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Mary Wesley "The Camomile Lawn".

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Cambridge συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις και τότε είναι που την είδε ο πατέρας της στο έργο "Who’s Afraid of Virginia Woolf", εντυπωσιάστηκε μαζί της και της έδωσε το ρόλο της Vivie στο έργο "Mrs Warren’s Profession". Η εκθαμβωτική ερμηνεία της έκανε τους επικριτές της να σιγήσουν όταν κέρδισε το βραβείο Ian Charleson, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στον πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό με την καλύτερη ερμηνεία σε κλασικό ρόλο. Η Hall συνέχισε την επαγγελματική σχέση με τον πατέρα της και την επόμενη χρονιά με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις παραγωγές "The Fight for Barbara" και "As You Like It", όπου κέρδισε μια ακόμα υποψηφιότητα για Ian Charleson Award.

Το 2006 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το ρόλο της Rebecca Epstein στην ταινία "Starter for Ten" και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην υποψήφια για Oscar ταινία "The Prestige", κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Empire Award και μία για London Critics Circle Film Award. Οι εκπληκτικές ερμηνείες της τράβηξαν την προσοχή του Woody Allen, ο οποίος την κάλεσε να περάσει από οντισιόν για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη ρομαντική κωμωδία "Vicky Cristina Barcelona". Όπως έχει πει η Hall, ο Woody Allen στη συνάντηση τους τη ρώτησε "μπορείς να μιλήσεις με αμερικανική προφορά;", εκείνη απάντησε "ναι", και ο διάσημος σκηνοθέτης της είπε "εντάξει, αντίο". Δύο εβδομάδες μετά την κάλεσε ένας συνεργάτης του και της είπε "ο Woody Allen θέλει να είσαι στην επόμενη ταινία του".

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και η Hall κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Την ίδια χρονιά ακολούθησε ένας ακόμα σημαντικός ρόλος στην ταινία "Frost/Nixon" για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award. To 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Dorian Gray", το 2010 στις ταινίες "Please Give","The Town", "A Bag of Hammers" και "Everything Must Go", το 2011 στην "The Awakening", το 2012 στη "Lay the Favorite" και ακολούθησαν οι "Iron Man 3", "Closed Circuit" και "A Promise" το 2013 και "Transcendence" και "Tumbledown" το 2014.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, από το 2003 έως το 2004 ήταν σε μια σχέση με το συμπρωταγωνιστή της στο "As You Like It", Freddie Stevenson και το Νοέμβριο του 2011 επιβεβαιώθηκε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα διατηρούσε δεσμό με το σκηνοθέτη Sam Mendes.