Fantastic Kate

Fantastic Kate

Στα 13 της έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο σε ένα επεισόδιο της σειράς "Law and Order"… Έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες…Η Kate Mara αν και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο βραβείο για το υποκριτικό της ταλέντο, όλοι μιλούν για τη νέα star του Χόλιγουντ που στο μέλλον θα τη δούμε να κάνει σπουδαία πράγματα.

Η Kate Mara γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1983 στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία εννέα χρόνων συμμετέχοντας σε σχολικές παραστάσεις. Η πρώτη της οντισιόν ήταν για την τηλεοπτική σειρά "Homicide: Life on the Street" και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε τελικά να πάρει το ρόλο, ένιωσε μέσα της ότι αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή της. Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της στην ηλικία των 13 σε ένα επεισόδιο της σειράς "Law and Order" και το 1999 ακολούθησαν οι ρόλοι στις ταινίες "Random Hearts" απέναντι στο Harrison Ford και "Joe the King" με τον Ethan Hawke.

 

Αποφοίτησε από το Fox Lane High School και έγινε δεκτή στο Tisch School of the Arts στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να σπουδάσει musical, ωστόσο αποφάσισε να αναβάλλει τις σπουδές της για να κυνηγήσει την καριέρα της. To 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Tadpole", κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές και σύντομα εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων των "Ed", "Nip/Tuck", "CSI: Miami" και "Everwood".

Η Kate Mara εδραίωσε τη θέση ως η νέα star με το ρόλο της Shari Rothenberg στη δημοφιλή σειρά "24" αλλά και με τις εμφανίσεις της σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το "Brokeback Mountain" το 2005 και το "We Are…Marshall" το 2006.

Το 2013 υποδύθηκε τη δημοσιογράφο Zoe Barnes στην τηλεοπτική σειρά "House of Cards" και παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας της πέθανε πρόωρα, μόλις στην έναρξη της δεύτερης σεζόν, η Mara δεν πρέπει να αγχώνεται για την καριέρα της δεδομένου ότι μετά την ταινία "Transcendence" με τον Johnny Depp μέσα στο 2015 θα υποδυθεί τη Susan "Sue" Storm, την αόρατη γυναίκα στο "Fantastic Four", που μόνο αόρατη δεν είναι στην περίπτωσή της...