Tough Lady

Tough Lady

Έχει αναδειχθεί ως η πιο "sexy μαχήτρια του εγκλήματος" και η πιο "sexy σκληρή κυρία" της μικρής οθόνης. Ο λόγος για τη Margaret Denise Quigley ή Maggie Q, όπως είναι γνωστή, η οποία έχει καταφέρει να κάνει καριέρα σε Ασία και Αμερική.

Η Maggie Q γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Honolulu. Ο αμερικανός πατέρας της και η βιετναμέζα μητέρα της γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Σε ηλικία 18 χρόνων άφησε πίσω της τη χρυσή άμμο της γενέτειράς της και τους φοίνικες και μετακόμισε στο Hong Kong για να ακολουθήσει μια καριέρα στο modeling. Σε συνέντευξη της είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό έχοντας στην τσέπη της λίγα δολάρια, χάρη όμως στη μοναδική εμφάνισή της σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε να ποζάρει για τα εξώφυλλα κορυφαίων περιοδικών όπως τα Cosmopolitan, Harpers Bazaar, Elle, FHM, και Marie Claire ενώ δεν άργησε και η πρόταση για τον πρώτο ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Μετά το "The Legendary Tai Fei" το 1999, λοιπόν, ο Jackie Chan βλέποντας στο πρόσωπό της ένα μεγάλο αστέρι σε ταινίες δράσης, το 2000 της έδωσε το ρόλο της Jane Quigley στην ταινία "Gen-Y Cops" και ακολούθησαν οι "Manhattan Midnight" και "Rush Hour 2" το 2001 και "Around the World in 80 Days" το 2004.

Το 2006 εμφανίστηκε απέναντι στον Tom Cruise στο "Mission: Impossible III" και το 2007 ακολούθησαν οι ρόλοι στις ταινίες "Live Free or Die Hard" με πρωταγωνιστή το Bruce Willis, "Balls of Fury" και "The Tourist". Το 2008 συνέχισε να χτίζει το βιογραφικό της στις ΗΠΑ με τις ταινίες "Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon" και "Deception" με τους Ewan McGregor και Hugh Jackman.

Το 2010 μετά τις εμφανίσεις της στη μικρή οθόνη στο "House of Dragon" και "House of harmony" για τα επόμενα τρία χρόνια υποδύθηκε τη Nikita στην ομώνυμη σειρά. Το 2014 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Divergent" και θα επαναλάβει το ρόλο της Tori Wu στο sequel της ταινίας με τίτλο "The Divergent Series: Insurgent", που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2015 ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα εμφανιστεί στη σειρά του CBS "Stalker" με το ρόλο της detective Beth Davis.

Η Maggie Q, η οποία στο παρελθόν είχε σχέση με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Naked Weapon", Daniel Wu, είναι θερμή υποστηρίκτρια της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων PETA και με κάθε ευκαιρία μιλά για τη χορτοφαγία.