Ο επίγειος άγγελος της Victoria’s Secret

Ο επίγειος άγγελος της Victoria’s Secret

Σε ηλικία 8 χρόνων αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με το modeling και 7 χρόνια είχε συμβόλαιο με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων Elite. Σήμερα, η Alessandra Ambrosio είναι στη λίστα του Forbes με τα ετήσια έσοδά της να ανέρχονται στο ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ την άνοιξη παρουσίασε τη δική της σειρά ρούχων, Ále by Alessandra.

Η Alessandra Corine Ambrοsio γεννήθηκε στην πόλη Erechim, της Βραζιλίας τον Απρίλιο του 1981. Αποφάσισε ότι θέλει να γίνει μοντέλο σε ηλικία 8 χρόνων όταν είδε την Karen Mulder στο εξώφυλλο ενός περιοδικού και 4 χρόνια μετά ξεκίνησε τα μαθήματα modeling. Τότε ένιωσε κάπως άβολα με τα μεγάλα της αυτιά και αποφάσισε να κάνει πλαστική επέμβαση, ωστόσο κάποιες επιπλοκές την ταλαιπώρησαν για τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2006 είχε μιλήσει για την εμπειρία της στο "The Tyra Banks Show", συμβουλεύοντας όσους την άκουγαν να μην το επιχειρήσουν. Στα 14 της ήταν μια από τις 20 φιναλίστ του διαγωνισμού Elite Model Look στη Βραζιλία και παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, την επόμενη χρονιά το διάσημο πρακτορείο υπέγραψε μαζί της συμβόλαιο. Μετά από τα εξώφυλλα στα περιοδικά Elle, Marie Claire και Harper’s Bazaar, η Ambrosio συμμετείχε στην καμπάνια του οίκου Calvin Klein Jeans αλλά και στους διαδρόμους των Christian Lacroix και Philosophy di Alberta Ferretti στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια, το πρακτορείο της έστειλε κάποιες φωτογραφίες της στη GUESS, και αμέσως την επέλεξαν ως το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας τoυ 2000 μαζί με την Ana Beatriz Barros, ένα άλλο μοντέλο από τη Βραζιλία, η οποία τη βοήθησε να μάθει αγγλικά. Ως "το κορίτσι της Guess", όπως η Laetitia Casta και η Anna Nicole Smith πριν από αυτήν, η Alessandra Ambrosio έγινε ένα από τα πιο hot πρόσωπα στο χώρο της μόδας. Αμέσως μετά πόζαρε μπροστά στο φακό σπουδαίων φωτογράφων όπως οι Steven Meisel, Anette Aurell και Richard Avedon αλλά και μεγάλες εταιρείες όπως η Revlon έσπευσαν να συνεργαστούν μαζί της.

Το 2001 περπάτησε για πρώτη φορά στην πασαρέλα του show της Victoria’s Secret κι έτσι ξεκίνησε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Ambrosio να εμφανίζεται και στα τηλεοπτικά διαφημιστικά. Επίσης, χάρη στην αναγνωσιμότητα που κέρδισε ως άγγελος, εμφανίστηκε ως παίκτρια του tennis στο "Casino Royale" με το Daniel Craig αλλά και σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Entourage".

Το 2008 όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην κοιλίτσα της και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αυτή και ο επιχειρηματίας αρραβωνιαστικός της, Jamie Mazur, κράτησαν στα χέρια τους την κορούλα τους. Ένα μήνα μετά πόζαρε για το GQ και δύο μήνες μετά συμμετείχε στο ετήσιο fashion show της Victoria’s Secret. Το 2012 έφερε στον κόσμο και το γιο της και λίγες εβδομάδες μετά ήταν πίσω στις πασαρέλες πιο sexy από ποτέ.