Η ελληνίδα star του Χόλιγουντ

Η ελληνίδα star του Χόλιγουντ

Το όνομα της φιγουράρει στις λίστες με τις πιο sexy γυναίκες του πλανήτη. Έχει ψηφιστεί από το askmen.com ως ένα από τα πέντε κορίτσια που ένας άνδρας θέλει να παντρευτεί μαζί με την Angelina Jolie, τη Charlize Theron και την Jessica Alba. Λατρεύει την Ελλάδα και όπου βρεθεί μιλάει για "το πιο όμορφο μέρος του κόσμου". Η ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός Maria Menounos είναι η απόδειξη ότι για να κατακτήσεις τα όνειρά σου εκτός από ταλέντο χρειάζεται και πολλή δουλειά.

Η Maria Menounos γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1978 στο Medford της Massachusetts. Οι Έλληνες γονείς της, Κώστας και Λίτσα, μετανάστευσαν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή και για να τα βγάλουν πέρα έκαναν αρκετές δουλειές. Όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη τους δεδομένου ότι δεν είχαν χρήματα για νταντά την έπαιρναν μαζί τους κι έτσι η Maria σε μικρή ηλικία βοηθούσε τη μητέρα της η οποία καθάριζε νυχτερινά κέντρα. Σε ηλικία 13 χρόνων και για τα επόμενα έξι χρόνια εργαζόταν ως σερβιτόρα στα Dunkin' Donuts ενώ από τα 17 της άρχισε να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς, κερδίζοντας τον τίτλο της Miss Massachusetts Teen USA. Μετά την αποφοίτηση της σπούδασε παραγωγή και στη συνέχεια δημοσιογραφία στο κολέγιο Emerson, από το οποίο αποφοίτησε το 2000. Μέχρι το 2001 είχε καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο Channel One News και σύντομα απέδειξε τις δυνάμεις της εξασφαλίζοντας συνέντευξη με τον πρόεδρο Bush. To 2002 έπιασε δουλειά ως ρεπόρτερ στο Entertainment Tonight και τα πήγε τόσο καλά που της πρόσφεραν εργασία επίσης στο MTV και στο VH1. Το 2005 όμως ένιωσε ότι θέλει να κάνει μια αλλαγή και στράφηκε στην υποκριτική.

Εγκατέλειψε το Entertainment Tonight και έκλεισε συμφωνία με το NBC. Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Fantastic Four" και στην τηλεόραση μοίραζε το χρόνο της μεταξύ των talk shows "The Today Show" και "Access Hollywood" και σε εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι "Without a Trace", "One Tree Hill" και "Scrubs". Το 2006 τη γνώρισε το ελληνικό κοινό όταν παρουσίασε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το Σάκη Ρουβά στην Αθήνα ενώ το 2007 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Kickin' It Old Skool", έδωσε τη φωνή της στην ταινία "In the Land of Merry Misfits", η οποία προβλήθηκε στο Tribeca Film Festival και ήταν η οικοδέσποινα του "Clash of the Choirs". Το 2008 ακολούθησε το show "Hollywood Green" και η ταινία "Tropic Thunder" ενώ έγινε η πρώτη (και μέχρι σήμερα η μοναδική) δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από όλη την οικογένεια Obama.

Από το 2011 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Extra" με το Mario Lopez ενώ το 2012 συμμετείχε στο "Dancing With the Stars" τερματίζοντας τέταρτη.

Η Maria έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Έχει ιδρύσει τις οργανώσεις "Take Action Hollywood!" και "TAH" που έχουν ως στόχο να χρησιμοποιηθεί η δύναμη του θεάματος ώστε να προωθηθούν διάφορες κοινωνικές δράσεις ενώ έχει δημιουργήσει το "Cosmo Girl Cup", έναν ετήσιο διαγωνισμό, στον οποίο βραβεύεται η ομάδα των εφήβων που προσφέρει τα περισσότερα στην κοινότητα της.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Maria έχει σχέση από τον Απρίλιο του 1998 με τον Ιταλό σκηνοθέτη και παραγωγό Keven Undergaro. Σε συνέντευξη της έχει αποκαλύψει ότι στην αρχή της σχέσης τους πέρασαν πολύ άσχημα καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν με τίποτα τον Keven επειδή ήταν καθολικός. Αν και μετά από λίγο καιρό έφτιαξαν οι σχέσεις τους, οι γονείς της πριν από λίγους μήνες είχαν τη χαρά να δουν το σύντροφο της κόρης τους να βαπτίζεται χριστιανός ορθόδοξος.