Queen of comedy

Queen of comedy

Ενδεχομένως να μη γνωρίζετε το όνομά της αλλά σίγουρα ξέρετε τη δουλειά της. Η Leslie Mann έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο δημοφιλείς κωμωδίες και μέσα από τις ερμηνείες της μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές γέλιου, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν "Queen of comedy".

Η Leslie Mann γεννήθηκε στο San Francisco το Μάρτιο του 1972. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, η οποία εργαζόταν ως κτηματομεσίτρια στο Newport Beach της California. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για την υποκριτική και στην εφηβεία της πρωταγωνίστησε σε αρκετές διαφημίσεις. Έκανε μαθήματα υποκριτικής με την ηθοποιό Joanne Baron και συνέχισε στη σχολή Groundlings στο Los angeles. Τη δεκαετία του '90 εμφανίστηκε αρχικά σε λιγότερο γνωστές ταινίες όπως οι "Things I Never Told You" και "Last Man Standing" και στη συνέχεια γνώρισε την επιτυχία με τις ταινίες "The Cable Guy", "She's the One", "George of the Jungle" και "Big Daddy".

Στην ταινία "The Cable Guy", η Mann συνάντησε τον παραγωγό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Judd Apatow, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1997 και απόκτησαν δύο κόρες. Η Maude και η Iris υποδύθηκαν τις κόρες της Mann στις ταινίες του πατέρα τους "Knocked Up", "Funny People" και "This is 40".

Η Mann πρωταγωνίστησε σε αρκετά projects του Apatow μεταξύ των οποίων και η τηλεοπτική σειρά "Freaks and Geeks" το 2000 αλλά και στις δημοφιλείς ταινίες του, όπως οι "The 40-Year-Old Virgin" το 2005, "Knocked Up" το 2007, "Funny People" το 2009 και "This Is 40" το 2010. Παράλληλα, το 2000 εμφανίστηκε στην ταινία "Timecode" του Mike Figgis καθώς και σε αρκετές κωμωδίες μεταξύ των οποίων οι "Orange County" το 2002, "17 Again" και "I love you Phillip Morris" το 2009 και "The Change-Up" το 2011. Είχε επίσης έναν ρόλο στην ανεξάρτητη ταινία "Little Birds" το 2011 και έδωσε τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων "ParaNorman" την επόμενη χρονιά. Το 2013 πρωταγωνίστησε στην ταινία της Sofia Coppola "The Bling Ring" με την Emma Watson και το 2014 ακολούθησαν οι ταινίες "Mr Peabody and Sherman" και "The other woman".

Η Mann και ο Apatow στηρίζουν αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις κυρίως για παιδιά και μάλιστα το 2012 βραβεύτηκαν από το Bogart Pediatric Cancer Research Program με το "Children's Choice Award" για την προσφορά τους.