Η γυναίκα που “έκλεψε” την καρδιά του Clooney

Η γυναίκα που

Από το 1993 που πήρε διαζύγιο από την Talia Balsam στο πλευρό του George Clooney έχουν βρεθεί αρκετές κυρίες, οι οποίες προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει την εργένικη ζωή. Η λίστα περιλαμβάνει μοντέλα, ηθοποιούς και celebrities, ήταν γραφτό όμως να του "κλέψει" την καρδιά μια γυναίκα που δεν έχει καμία σχέση με το star system. Ο λόγος για την 36χρονη δικηγόρο Amal Alamuddin, η οποία μέσα σε έξι μήνες από η "άγνωστη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα" έγινε η "αρραβωνιαστικιά του πιο περιζήτητου άνδρα στον κόσμο". Άρχισαν να βγαίνουν πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγο μετά το χωρισμό του Clooney από τη Stacy Keibler, με την οποία ήταν μαζί δύο χρόνια, κι από ό,τι φαίνεται η κομψή, εξωτικής ομορφιάς Amal πολύ σύντομα θα γίνει η δεύτερη κυρία Clooney. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Η Amal Alamuddin γεννήθηκε το 1978 στη Βηρυτό του Λιβάνου και σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε με τους γονείς της στο Λονδίνο. Ο πατέρας της, Ramzi, ήταν καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και η μητέρα της, Baria Alamuddin, η οποία μοιάζει με την Elizabeth Taylor, είναι βραβευμένη δημοσιογράφος, η οποία έχει πάρει συνεντεύξεις από εξέχουσες προσωπικότητες και αρχηγούς κρατών, γράφει στην εφημερίδα Al Hayat και εμφανίζεται συχνά ως ειδική αναλύτρια για θέματα της Μέσης Ανατολής στο CNN, στο BBC, στο Sky News και στο Al Jazeera.

Η Amal, η οποία μιλά άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και αραβικά σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Νέας Υόρκης. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έκανε την πρακτική της στο δικηγορικό γραφείο Sullivan & Cromwell για τρία χρόνια και το 2010 αποδέχτηκε την πρόταση της λονδρέζικης δικηγορικής εταιρείας Doughty Street Chambers, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Η Alamuddin, η οποία ειδικεύεται στο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις εκδόσεις και το ποινικό δίκαιο, έχει εκπροσωπήσει τον ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να εκδοθεί στη Σουηδία, τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, Abdullah al-Senussi και την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Yulia Tymoshenko ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος του Kofi Annan. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το όνομά της φιγουράρει στη λίστα με τις 21 πιο hot δικηγόρους του Λονδίνου, σύμφωνα με ένα blog του Tumblr που παρακολουθεί τις πιο "καυτές δικηγορίνες".