French beauty

French beauty

"Δεν πιστεύω στο Θεό, αλλά όταν βλέπω τη Laetitia αλλάζω γνώμη", έχει πει η  σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood μιλώντας για τη Laetitia Casta. Πράγματι, τα πάντα πάνω της, από τα μάτια και τα χείλη μέχρι τα πόδια της αγγίζουν την τελειότητα. Ακόμα και σήμερα, στα 36 της χρόνια και μητέρα τριών παιδιών, παραμένει μια από τις πιο όμορφες και σέξι γυναίκες.

Η κόρη του Dominique από την Κορσική και της Line από τη Νορμανδία, Laetitia Maria Laure Casta γεννήθηκε το Μάιο του 1978. Η Laetitia, που σημαίνει "χαρά" στα λατινικά, όταν ήταν μικρή λάτρευε τη ζωγραφική αλλά και να γράφει ιστορίες και παρά την ομορφιά της, όπως έχει πει, δεν ήταν καθόλου δημοφιλής στο σχολείο. Η τύχη της άλλαξε σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων όταν ενώ βρισκόταν σε μια παραλία της Κορσικής, την προσέγγισε ένας ατζέντης από το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων του Παρισιού, Madison Models. Με τη συγκατάθεση του πατέρα της φυσικά, ο ατζέντης τράβηξε κάποιες φωτογραφίες της. Χωρίς ίχνος μακιγιάζ και φορώντας ένα jean κι ένα t-shirt, η Laetitia μάγεψε τους πάντες. Ακολούθησαν συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες και εμφανίσεις σε κορυφαία περιοδικά μόδας ενώ χάρη στον Paul Marciano, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Guess, ο οποίος είχε ανακαλύψει και την Claudia Schiffer, οι Αμερικανοί γνώρισαν τη Laetitia όταν ανέλαβε τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας. Το 1996 ακολούθησε η συνεργασία της με τη Victoria’s Secret και ένα χρόνο μετά με το δημοφιλές περιοδικό Sports Illustrated Swimsuit Edition.

Το 1998 υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία καλλυντικών L'Oreal ενώ το περιοδικό  Rolling Stone, την ξεχώρισε ως το πιο hot μοντέλο της χρονιάς και μια γυμνή της φωτογραφία κόσμησε το εξώφυλλό του.

Εκτός από το Rolling Stone, η Laetitia έχει φωτογραφηθεί για δεκάδες περιοδικά μεταξύ των οποίων τα Glamour, Vogue και Cosmopolitan ενώ το ημερολόγιο της Pirelli στο οποίο εμφανίζεται η Casta θεωρείται συλλεκτικό χάρη στις άψογες φωτογραφίες της από τους καλύτερους φωτογράφους. 

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα της ήταν η γνωριμία της με τον Yves St. Laurent το 1998, για τον οποίο υπήρξε πηγή έμπνευσης ενώ το 1999, η Laetitia τιμήθηκε από την πατρίδα της, όταν επελέγη να ενσαρκώσει τη Marianne, σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η λαμπρή καριέρα της στο modeling δεν ήταν αρκετή για εκείνη. Το 1999 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία Αστερίξ και Οβελίξ με συμπρωταγωνιστές τους Gerard Depardieu και Roberto Benigni και ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων η Gainsbourg το 2010, στην οποία υποδύθηκε τη Brigitte Bardot κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Cesar.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, τον Οκτώβριο του 2001 ήρθε στον κόσμο ο καρπός του έρωτά της  με το φωτογράφο Stéphane Sednaoui, Sahteene ενώ έχει αποκτήσει άλλα δύο παιδιά με το σύντροφό της, τον Ιταλό ηθοποιό Stefano Accorsi, τον Orlando το 2006 και την Athena το 2009.