Amazing Alicia

Amazing Alicia

Εάν ήσασταν στην εφηβεία σας γύρω στο 1995, τότε ίσως να θυμάστε την Alicia Silverstone ως Cher Horowitz στην ταινία "Clueless" αλλά τα video clips των Aerosmith "Cryin","Amazing" και "Crazy"στα οποία πρωταγωνίστησε. Τότε τα πιο γνωστά ανδρικά περιοδικά τη χαρακτήριζαν ως μία από τις πιο sexy γυναίκες στον κόσμο, σήμερα η Silverstone όχι μόνο είναι μητέρα αλλά γράφει βιβλία για τη μητρότητα.

Η Alicia Silverstone γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1976 στην California. Είναι το πιο μικρό από τα τρία παιδιά του μεσίτη Monty Silverstone και της πρώην αεροσυνοδού Didi Radford. Η καριέρα της ξεκίνησε στην ηλικία των έξι, όταν ο πατέρας της έστειλε μια φωτογραφία της σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Το πρώτο της διαφημιστικό ήταν για την Domino's Pizza και μετά από αρκετές δουλειές που ακολούθησαν, το 1992 ήρθε ο ρόλος στην ταινία "The Wonder Years". Αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο προκειμένου να αφοσιωθεί στην καριέρα της και το 1993 πρωταγωνίστησε στην cult ταινία "The Crush" και εμφανίστηκε στα video clips των τραγουδιών "Cryin", "Amazing" και "Crazy" της rock μπάντας Aerosmith. Οι εμφανίσεις της τράβηξαν την προσοχή της Amy Heckerling, η οποία το 1995 της έδωσε το ρόλο της Cher Horowitz στην ταινία "Clueless" και ένα χρόνο μετά κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία αλλά και για την πιο επιθυμητή γυναίκα στα MTV Movie Awards.

Ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Batman and Robin" το 1997, "Blast From the Past" το 1999, "Love's Labour Lost" το 2000, "Beauty Shop" το 2005, "The Αrt of Getting By" και "Butter" το 2011, "Vamps" το 2012, "Ass Backwards" και "Gods Behaving Badly" το 2013 και "Angels in Stardust" το 2014. Επίσης, εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων οι "Miss Match" το 2003 και "Pink Collar" το 2006.

Η Silverstone αγωνίζεται για την προστασία και την καλή μεταχείριση των ζώων, ενώ είναι χορτοφάγος από το 1998. Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο "The Kind Diet: A Simple Guide to Feeling Great, Losing Weight, and Saving the Planet" στο οποίο μοιράζεται λεπτομέρειες για τον τρόπο ζωής της.

Το 2005 παντρεύτηκε το μουσικό Christopher Jarecki και το 2011 απέκτησαν τον γιο τους Bear Blu Jarecki. Οι εμπειρίες της ως μητέρα την ενέπνευσαν να γράψει το βιβλίο "The Kind Mama".