Η πιο όμορφη…άσχημη!

Η πιο όμορφη...άσχημη!

Αν και γεννήθηκε όμορφη φαίνεται ότι η μοίρα της ήθελε να γίνει διάσημη ως άσχημη…Η βραβευμένη ηθοποιός, America Ferrera, κατέχει το θρόνο της πιο άσχημης περσόνας στην τηλεόραση. Πριν από λίγες ημέρες τα φώτα στράφηκαν πάνω της όταν στην πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων "How to Train Your Dragon 2" κατά τη διάρκεια του 67ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ένας Ουκρανός δημοσιογράφος και φαρσέρ ξάπλωσε στο πάτωμα και κρύφτηκε κάτω από το φουρό της τουαλέτας της ενώ η ίδια μαζί με τους συντελεστές της ταινίας πόζαραν για τους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί.

Το νεότερο από τα έξι παιδιά του Carlos Gregorio Ferrera και της América Griselda Ayes, οι οποίοι άφησαν πίσω τους την Ονδούρα τη δεκαετία του '70, America Georgina Ferrera γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1984 στο Los Angeles. Μετά τη συμμετοχή της σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου της όταν ήταν επτά χρόνων πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός. Μεγαλώνοντας συνέχισε να εμφανίζεται σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις και στα δεκαπέντε της ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής, τα οποία πλήρωνε μόνη της κάνοντας babysitting. Το 2002 ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο, κέρδισε ένα ρόλο στην ταινία της Disney "Gotta Kick It Up!" και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην ταινία της HBO "Real Women Have Curves". 

Η ερμηνεία της κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Jury Award για την καλύτερη ηθοποιό στο Sundance Film Festival. Μετά τις εμφανίσεις της σε αρκετές ταινίες, το 2006 κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Ugly Betty". Με παραγωγό τη Salma Hayek, η σειρά την έκανε star και το 2007 η ερμηνεία της ως Betty Suarez βραβεύτηκε με μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Screen Actors Guild Award και ένα Emmy.

Το περιοδικό People τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 ομορφότερους ανθρώπους, επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους από το περιοδικό Time ενώ τιμήθηκε από τη βουλευτή Hilda L. Solis καθώς αποτελούσε πρότυπο για τις νεαρές Λατίνες. Παράλληλα με τη σειρά, εμφανίστηκε στην ταινία "The Sisterhood of the Traveling Pants 2" το 2008 και έδωσε τη φωνή της στο "How to Train Your Dragon" το 2010. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2010 και η Ferrera συνέχισε την καριέρα της με το "The Good Wife" και με εμφανίσεις στο West End του Λονδίνου ως Roxie Hart στο musical "Chicago" ενώ φέτος εμφανίστηκε στις ταινίες "Cesar Chavez" και "X/Y" και δάνεισε τη φωνή της στο "How to Train Your Dragon 2". 

Το 2003 μπήκε με υποτροφία στο University of Southern California για να σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και θέατρο. Εκεί συνάντησε το Ryan Piers Williams με τον οποίο αρραβωνιάστηκαν το 2010 και παντρεύτηκαν την επόμενη χρονιά.