The Voice

Είναι γνωστή ως μία από τις κορυφαίες pop divas της δεκαετίας του '90, έχοντας πωλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια albums σε όλον τον κόσμο. Με το τραγούδι "Touch My Body" πέρασε τον Elvis Presley και έγινε η δεύτερη καλλιτέχνις μετά τους Beatles με τα περισσότερα νούμερο 1 singles στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει 5 Grammy, 17 World Music Awards, 11 American Music Awards και 31 Billboard Music Awards.

Η Mariah Carey γεννήθηκε το Μάρτιο του 1970 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της, Alfred Roy Carey, μηχανικός αεροσκαφών από τη Βενεζουέλα και η μητέρα της Patricia Carey, καθηγήτρια φωνητικής και τραγουδίστρια της όπερας, χώρισαν όταν ήταν τριών χρόνων. Μετά την αποφοίτησή της το 1987 από το Harborfields High School στο Greenlawn, μετακόμισε στο Manhattan για να σπουδάσει κοσμετολογία ενώ παράλληλα εργάστηκε ως σερβιτόρα και έγραφε τραγούδια. Όταν ήταν 18 χρόνων μαζί με τη φίλη της, την επίσης τραγουδίστρια Brenda K. Starr, πήγαν στο πάρτι της δισκογραφικής εταιρείας CBS Records. Η Starr την έπεισε να πάρει μαζί της ένα demo το οποίο σκόπευε να δώσει στον Jerry Greenberg της Columbia Records για να τη βοηθήσει. Το demo όμως έφθασε στα χέρια του προέδρου της εταιρείας, Tommy Mottola, ο οποίος το άκουσε όταν έφυγε από το πάρτι στη διαδρομή για το σπίτι του. Mαγεύτηκε από τη φωνή της, της πρόσφερε συμβόλαιο και λίγο καιρό μετά κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τα τραγούδια "Vision of Love", "Love Takes Time", "Some Day" και "I Don't Wanna Cry" να φθάνουν στο νούμερο 1 των charts. 

Το 1992 κυκλοφόρησε το δεύτερο album της με τίτλο "Emotions" και τον Ιούνιο του 1993 η Carey αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με τον κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερο της Mottola, όμως το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το 1998. Επόμενο album της το "Music Box" με δυο μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια "Dreamlover" και "Hero", το 1995 ακολούθησαν το "Daydream" κι ένα album με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ μετά το χωρισμό της με το Mottola κυκλοφόρησε το "Butterfly" με hip-hop και R & B ήχους και την ίδια να αλλάζει την εικόνα της και να προβάλλει τη sexy πλευρά της.

Το 1999 ακολούθησε το album "Rainbow" με την Carey να είναι η πρώτη καλλιτέχνις που βρίσκεται στην κορυφή των charts για κάθε έτος της δεκαετίας του '90. Ωστόσο με την αλλαγή της χιλιετίας τα πράγματα άλλαξαν για εκείνη...Αποφάσισε να φύγει από την Columbia και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Virgin Record ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2001 όμως η συμφωνία ναυάγησε όταν η ταινία "Glitter" και το soundtrack δεν πήγαν καθόλου καλά με αποτέλεσμα η Virgin να της δώσει το ποσό των 28 εκατομμυρίων και να διακόψει τη συνεργασία μαζί της. Λόγω του στρες και της ψυχολογικής πίεσης που βίωσε εκείνη την περίοδο υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική αφού έφθασε στο σημείο να εκφράσει ακόμα και αυτοκτονικές σκέψεις στο προσωπικό της site.

Το Μάιο του 2002 υπέγραψε συμβόλαιο με την Island Records και κυκλοφόρησε το album της "Charmbracelet". Το 2005 επανήλθε με το album "The Emancipation of Mimi" φθάνοντας στην κορυφή των charts ενώ απέσπασε ένα Grammy Award για το καλύτερο R&B Album και το "We Belong Together" κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία και για το καλύτερο R&B τραγούδι. Το 2008 συνεχίστηκε η ανοδική της πορεία με το album "E=MC²", με το single "Touch My Body" να φθάνει στο νούμερο 1 κι ακολούθησαν τα albums "Memoirs of an Imperfect Angel" το 2009, "Merry Christmas II You" το 2010 ενώ σε λίγες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το δέκατο τέταρτο album της με τίτλο "Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse". Το 2009 απέκτησε νέους fans με το ρόλο της Miss Weiss στη μεγάλη επιτυχία "Precious" για τον οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και βραβεία και το 2012 κάθισε στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής του show "American Idol". 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, μετά το χωρισμό της με το Mottola άρχισε να βγαίνει με τον τραγουδιστή Luis Miguel αλλά η σχέση τους τελείωσε το καλοκαίρι του 2001. Τον Απρίλιο του 2008 παντρεύτηκε το Nick Cannon στις Bahamas μετά από δύο μήνες σχέσης και το 2011 ήρθαν στον κόσμο η Monroe και ο Moroccan.