Η πριγκίπισσα της pop

Η πριγκίπισσα της pop

Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων τέσσερα Grammy κι έχει πωλήσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 50 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Το περιοδικό Rolling Stone την έχει κατατάξει στο νούμερο 58 στη λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών ενώ σύμφωνα με το περιοδικό Time ήταν μία από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2013. Ας γνωρίσουμε καλύτερα την πριγκίπισσα της pop, όπως την αποκαλούν, Christina Aguilera.

Η Christina Maria Aguilera γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1980 στη Νέα Υόρκη. Τα προβλήματα για εκείνη ξεκίνησαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής της καθώς ο πατέρας της, Fausto Xavier Aguilera, λοχίας του αμερικανικού στρατού, κακοποιούσε τη μητέρα της, η οποία το 1986 αποφάσισε να τον χωρίσει και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή με τις δύο κόρες της στο Rochester της Pennsylvania. Από μικρή η Christina έδειξε την αγάπη της για τη μουσική, μία αγάπη που προφανώς "κληρονόμησε" από τη μητέρα της, η οποία έπαιζε βιολί και πιάνο. Ενώ πήγαινε στο δημοτικό συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς για νέα ταλέντα, εντυπωσιάζοντας πάντα τους κριτικούς, όχι όμως και τους συμμαθητές της, οι οποίοι της δυσκόλευαν τη ζωή σε σημείο η μητέρα της να αποφασίσει να της αλλάξει σχολείο. Το 1990 κέρδισε μία θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Star Search αφήνοντας άφωνο το κοινό με τη μαγευτική ερμηνεία του τραγουδιού της Etta James "A Sunday Kind of Love", κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό. Τρία χρόνια μετά κέρδισε περισσότερη προσοχή όταν άρχισε να εμφανίζεται μαζί με τους Justin Timberlake, Britney Spears, Ryan Gosling και Keri Russell στην τηλεοπτική σειρά "The All New Mickey Mouse Club".

Η συνεργασία της κράτησε δύο χρόνια πριν ταξιδέψει με τη μητέρα της στην Ιαπωνία για να ηχογραφήσει με τη γιαπωνέζα Keizo Nakanishi το single "All I Wanna Do". Το 1998 επιλέχθηκε να ερμηνεύσει το τραγούδι "Reflection" στο soundtrack της ταινίας της Walt Disney "Mulan" ενώ την επόμενη χρονιά τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό στο festival Lilith Fair. Το 1999 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με τις επιτυχίες "Genie in a Bottle" και "What a Girl Wants", το οποίο πώλησε περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ η ίδια το 2000 κέρδισε το Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Μετά τη συνεργασία της με τις Pink, Mya και Lil' Kim στο single "Lady Marmalade," η Aguilera τον Οκτώβριο του 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο album της με τίτλο "Stripped", στο οποίο η pop superstar ακολούθησε νέο μονοπάτι προβάλλοντας τη σέξι πλευρά της. Η διαφορετική εικόνα της τρόμαξε κάποιους επικριτές της ενώ η ίδια σε μια συνέντευξή της στους New York Times είχε πει "ήξερα ότι ήταν μια τολμηρή κίνηση και ότι πολλοί δεν θα ήταν έτοιμοι για αυτό". Το 2006 άλλαξε πάλι πορεία και κυκλοφόρησε ένα διπλό δίσκο με τίτλο "Back to Basics" με επιρροές από τις δεκαετίες του '20, του '30 και του '40 ενώ υιοθέτησε ένα στυλ που θύμιζε την Jean Harlow. 

Το 2010 επέστρεψε στα δισκοπωλεία με το Bionic και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με το musical "Burlesque" και συμπρωταγωνίστρια τη Cher. Το 2011 δεν ήταν τόσο καλή χρονιά για εκείνη καθώς σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι στο Super Bowl το Φεβρουάριο 2011 φάνηκε να ξεχνά τους στίχους του Εθνικού Ύμνου ενώ λίγο καιρό μετά συνελήφθη υπό την επήρεια αλκοόλ. Μέχρι την άνοιξη του 2011 είχε σταθεί πάλι στα πόδια της. Άρχισε να εμφανίζεται για τρεις σεζόν στο τηλεοπτικό διαγωνισμό "The Voice", που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στο NBC, κυκλοφόρησε το album "Lotus" και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το single "Feel This Moment", το οποίο παρουσίασε με τον Pitbull στον τελικό της τέταρτης σεζόν του "Voice" όπου και ανακοίνωσε την επιστροφή της στο show.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2005 παντρεύτηκε τον παραγωγό Jordan Bratman, απόκτησαν ένα γιο, το Max, και χώρισαν το 2010 ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Burlesque" ερωτεύτηκε το Matthew Rutler και τώρα διανύει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.