Η σχεδιάστρια των celebrities

Η σχεδιάστρια των celebrities

Υπήρξε αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός, επί 17 χρόνια εργάστηκε ως συντάκτρια μόδας στην αμερικανική Vogue και τελικά κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή για τα υπέροχα νυφικά της. Φυσικά, αναφερόμαστε στη σχεδιάστρια Vera Wang, τα νυφικά της οποίας είναι όνειρο κάθε γυναίκας που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ εκατοντάδες celebrities την έχουν εμπιστευτεί φορώντας τις δημιουργίες της την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους.

Η Vera Ellen Wang γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1949 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της άφησαν τη Shanghai στα μέσα της δεκαετίας του ’40 και πήγαν στην Αμερική. Η μητέρα της, Florence Wu, εργάστηκε ως μεταφράστρια για τα Ηνωμένα Έθνη και ο πατέρας της, Cheng Ching Wang, ήταν ιδιοκτήτης φαρμακευτικής εταιρείας. Σε ηλικία οκτώ χρόνων ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ, το οποίο σταμάτησε στα είκοσι όταν δεν κατάφερε να μπει στην ομάδα των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1967 αποφοίτησε από το Chapin School και γράφτηκε στο κολέγιο Sarah Lawrence αρχικά για να σπουδάζει θέατρο ωστόσο σύντομα κατάλαβε ότι δύσκολα θα έκανε καριέρα στον κινηματογράφο και άλλαξε κατεύθυνση επιλέγοντας την Ιστορία της Τέχνης. Το 1970 και για τα επόμενα δεκαεπτά χρόνια εργάστηκε στην αμερικανική Vogue ως συντάκτρια μόδας και στη συνέχεια εργάστηκε στον οίκο Ralph Lauren ως design director, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία εκπαίδευση πάνω στο σχέδιο. Το 1989 παντρεύτηκε τον Arthur Becker, με τον οποίο υιοθέτησαν δύο κοριτσάκια, τη Cecilia και τη Josephine, ωστόσο το ζευγάρι το 2012 αποφάσισε να ακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους.

Μετά από μία μεγάλη και επίπονη αναζήτηση για να βρει το νυφικό που της ταιριάζει για το γάμο της, αποφάσισε να σχεδιάσει τη δική της σειρά και το 1990 άνοιξε τον οίκο νυφικών στη Madison Avenue στη Νέα Υόρκη. Η συνέχεια είναι γνωστή...Εκατοντάδες celebrities φόρεσαν τα υπέροχα νυφικά της, ακολούθησε μια σειρά με ρούχα, αξεσουάρ, αρώματα, μπήκε στο χώρο των επίπλων, κυκλοφόρησε βιβλίο της, έχει βραβευτεί για τα σχέδια της ενώ το όνομα της έχει αναφερθεί σε ταινίες και δημοφιλείς σειρές.