Το κορίτσι του Spider-Man

Το κορίτσι του Spider-Man

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία έντεκα χρόνων και τέσσερα χρόνια μετά έπεισε τη μητέρα της να μετακομίσουν στο Los Angeles για να κυνηγήσει το όνειρό της. Και τα κατάφερε…Σήμερα, η 26χρονη Emma Stone με το υπέροχο πρόσωπο, το καλλίγραμμο σώμα, το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο αλλά και λόγω της σχέσης της με τον Andrew Garfield, είναι ένα από τα πιο hot ονόματα του Χόλιγουντ.  

Η Emily Jean "Emma" Stone γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1988 στο Scottsdale της Arizona. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 11 χρόνων όταν εμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή με το έργο "The Wind in the Willows" και μέχρι να πάει στο λύκειο πρωταγωνίστησε σε 16 παραγωγές μεταξύ των οποίων οι "The Princess and the Pea", "Alice in Wonderland" και "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". Παρακολούθησε καθολικό λύκειο μόνο για κορίτσια για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια το παράτησε για να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Για να πείσει τους γονείς της να μετακομίσει στο Los Angeles έφτιαξε μία παρουσίαση στο PowerPoint με τίτλο "Project Hollywood" και μουσική υπόκρουση το τραγούδι "Hollywood" της Madonna. Η τακτική της απέδωσε κι έτσι τον Ιανουάριο του 2004 σε ηλικία 15 χρόνων μετακόμισε με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στο Los Angeles. Σύντομα ξεκίνησε τις οντισιόν ενώ έβαψε τα ξανθά μαλλιά της σκούρα καστανά με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει πιο σοβαρούς ρόλους. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε όταν νίκησε στο reality show "In Search of the New Partridge Family" το 2004 με έπαθλο το ρόλο της Laurie Partridge στο remake της κλασικής σειράς της δεκαετίας του '70 "The Partridge Family". Η σειρά δε βγήκε ποτέ στον "αέρα" ωστόσο στάθηκε αφορμή για να γνωρίσει το  μελλοντικό της manager, Doug Wald. Μετά το reality ακολούθησαν αρκετές  εμφανίσεις σε επιτυχημένα προγράμματα μεταξύ των οποίων τα "Malcolm in the Middle" και "Medium" του NBC ενώ το 2007 υποδύθηκε τη 17χρονη Violet Trimble στην τηλεοπτική σειρά του FOX "Drive".

Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Superbad", η οποία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στις κωμωδίες "The Rocker" και "The House Bunny". Το 2009 βρέθηκε στο προσκήνιο με ρόλους σε μεγάλες παραγωγές όπως οι "Ghost of Girlfriends Past", "Zombieland" και "Paper Man" ενώ το 2010 ήρθε ο επόμενος μεγάλος ρόλος, αυτός της Olive Penderghast, στην ταινία "Easy A", για τον οποίο εκτός από διθυραμβικές κριτικές κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Το 2011 ήταν επίσης μια επιτυχημένη χρονιά για εκείνη καθώς δέχθηκε πολύ καλές κριτικές για την εμφάνισή της στη ταινία "The Help", η οποία προτάθηκε για Oscar και Χρυσή Σφαίρα ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κομεντί "Crazy, Stupid, Love" με τους Ryan Gosling και Steve Carell. Το 2012 υποδύθηκε την αγαπημένη του Peter Parker, Gwen Stacy, στην ταινία "The Amazing Spider-Man" ενώ πριν από λίγες ημέρες βγήκε στις αίθουσες το sequel της ταινίας "The Amazing Spider-Man 2".