American dream girl

American dream girl

Σε ηλικία 7 χρόνων έφθασε στην Αμερική με τους Ουκρανούς γονείς της, οι οποίοι είχαν στην τσέπη τους μόλις 250 δολάρια, προκειμένου να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη. Σήμερα, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς της ενώ λόγω της σχέσης της με τον Ashton Kutcher, φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών. Η Mila Kunis παρά την επιτυχία της όμως δεν ξεχνάει τις ρίζες της και όπως έχει πει όταν βρίσκεται με τους γονείς της προτιμά να μιλάει τη μητρική της γλώσσα.

Η Mila Kunis γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983 στο Chernivtsi της Ουκρανίας. Το 1990 ο πατέρας της Mark και η μητέρα της Elvira έχοντας στην τσέπη τους 250 δολάρια πήραν εκείνη και το μεγαλύτερο αδερφό της, Michael, και μετανάστευσαν στην Αμερική και το Los Angeles, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη για τα παιδιά τους. Αρχικά αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες ωστόσο ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τα καταφέρουν. Έτσι, ο πατέρας της, ο οποίος ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, έγινε ταξιτζής και η μητέρα της, η οποία ήταν καθηγήτρια φυσικής, έπιασε δουλειά σε ένα φαρμακείο. Οι γονείς της θέλοντας να τη βοηθήσουν να γνωρίσει άλλα παιδιά την έγραψαν σε ένα παιδικό πρόγραμμα υποκριτικής. Εκεί την εντόπισε η manager Susan Curtis, η οποία ανέλαβε την καριέρα της και της έκλεισε κάποια τηλεοπτικά διαφημιστικά. Σύντομα ακολούθησαν και άλλες ευκαιρίες όπου εμφανίστηκε σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα ενώ το 1998 σε ηλικία 14 χρόνων σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το ρόλο της Jackie Burkhart στην τηλεοπτική σειρά του Fox "That '70s Show".

Η Kunis παράλληλα με την καριέρα της στην τηλεόραση έκανε κάποια βήματα και στον κινηματογράφο. Συμπρωταγωνίστησε με την Kirsten Dunst στο "Get Over It" το 2001 και ένα χρόνο μετά έπαιξε στο πλάι του Macaulay Culkin στο "American Psycho II: All American Girl". Η Kunis και ο Culkin κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων άρχισαν να βγαίνουν και έμειναν μαζί μέχρι το 2010. 

Μετά το τέλος του "That '70s Show" το 2006, άρχισε να εμφανίζεται σε περισσότερες ταινίες. Το 2008 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία "Forgetting Sarah Marshall" αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν μαζί της και με την εμφάνισή της στο thriller "Black Swan" το 2010 με τη Natalie Portman. H Kunis για το ρόλο της Lily χρειάστηκε να χάσει 20 κιλά και να κάνει μαθήματα μπαλέτου επί επτά εβδομάδες.

Οι κόποι της όμως ανταμείφθηκαν καθώς κέρδισε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Award ενώ λίγο καιρό μετά έπαιξε μαζί με τον Denzel Washington στην ταινία "Book of Eli". Το 2011 έπαιξε με τον Justin Timberlake στην κωμωδία "Friends with Benefits" και το 2012 με το "Mark Wahlberg"σε ακόμα μια κωμωδία το "Ted".

Από το 2012 βγαίνει με τον Ashton Kutcher που ήταν και για πολλά χρόνια συμπρωταγωνιστής και τηλεοπτικό αγόρι της στο "That '70s Show". Το Μάρτιο του 2014 ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν ενώ η Kunis διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.