Queen of vampires

Queen of vampires

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της σημαδεύτηκαν από τη φτώχεια και τον αλκοολισμό της μητέρας της, την οποία έχασε όταν ήταν 14 χρόνων. Λίγα χρόνια μετά έχασε την κόρη της από λευχαιμία και βυθίστηκε στο πένθος. Τότε απέδρασε σε έναν δικό της κόσμο και δημιούργησε τη σειρά μυθιστορημάτων Vampire Chronicles. Η συγγραφέας Anne Rice έχοντας πωλήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια αντίτυπα συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς συγγραφείς στην Αμερική και ύστερα από έντεκα χρόνια από την κυκλοφορία του Blood Canticle ο Lestat θα επιστρέψει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Prince Lestat.

Η Howard Allen Frances O'Brien, γνωστή ως Anne Rice, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1941 στη Νέα Ορλεάνη. Την πρώτη ημέρα που πήγε στο σχολείο είπε στις καλόγριες ότι τη λένε Anne και από τότε δεν το άλλαξε ποτέ. Ήταν η δεύτερη από τις τέσσερις κόρες του Howard και της Katherine. Η μητέρα της, η οποία ήταν εθισμένη στο αλκοόλ έφυγε όταν η Anne ήταν δεκατεσσάρων χρόνων και λίγο καιρό μετά ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε και μετακόμισαν στο Texas. 

Στο λύκειο η Anne συνάντησε το Stan Rice, συνέχισαν τις σπουδές τους σε διαφορετικά κολέγια και τον Οκτώβρη του 1961 παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στο  San Francisco. Εκείνος έγραφε ποιήματα και εκείνη το "Interview with the Vampire", μία μικρή ιστορία η οποία λίγο καιρό μετά θα της άλλαζε τη ζωή για πάντα. Το Σεπτέμβριο του 1966 απόκτησαν την κόρη τους, Michele, η οποία όμως "έφυγε" από τη ζωή έξι χρόνια μετά από λευχαιμία. Τα επόμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τη Rice, η οποία αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Η μικρή ιστορία με τίτλο "Interview with the Vampire" πλέον ήταν μυθιστόρημα, το οποίο εκδόθηκε το 1976, με την Paramount να πληρώνει ένα τεράστιο ποσό για τα δικαιώματα. Με αυτά τα χρήματα η Anne και ο σύζυγός της ταξίδεψαν στην Ευρώπη και την Αίγυπτο και το 1977 πήραν αγκαλιά το γιο τους Christopher. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορλεάνη, εκεί όπου η Rice δημιούργησε τους περισσότερους ήρωες των ιστοριών της.

Το 1994, ο Neil Jordan σκηνοθέτησε το "Interview with the Vampire", με πρωταγωνιστές τους Tom Cruise ως Lestat, Brad Pitt ως Louis και Antonio Banderas στο ρόλο του Armand και το 2002 ακολούθησε η ταινία "Queen of the Damned", βασισμένη επίσης στη σειρά μυθιστορημάτων της Vampire Chronicles.  

Το 1998 ύστερα από αρκετά χρόνια μακριά από το Θεό η Rice επέστρεψε στην Καθολική Εκκλησία ενώ λίγο καιρό μετά έφθασε κοντά στο θάνατο όταν έπεσε σε κώμα λόγω του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που της διέγνωσαν.

Το 2002 υπέστη ακόμα μία τραγωδία όταν ο αγαπημένος της σύζυγος πέθανε τέσσερις μήνες αφού του διέγνωσαν καρκίνο στον εγκέφαλο κι από τότε η Anne μετακόμισε στην California για να είναι κοντά με το γιο της.