Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...

Είναι όμορφη, έχει ταλέντο και ο μπαμπάς της είναι ο Phil Collins. Σε ηλικία μόλις 24 χρόνων, η ηθοποιός Lily Collins έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και από ό,τι φαίνεται έχει εισχωρήσει για τα καλά στον κινηματογραφικό κόσμο.

Η Lily Jane Collins γεννήθηκε το Μάρτιο του 1989 στο Surrey της Αγγλίας. Είναι κόρη του γνωστού άγγλου μουσικού Phil Collins και της αμερικανίδας Jill Tavelman. Όταν η Lily ήταν πέντε χρόνων, μετά το διαζύγιο των γονιών της, μετακόμισε με τη μητέρα της στο Los Angeles. Αποφοίτησε από το Harvard-Westlake School και πήγε στο University of Southern California όπου σπούδασε δημοσιογραφία. Η Lily άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία μόλις δύο χρόνων όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά του BBC "Growing Pains" ενώ στην εφηβεία της υπέγραφε τη στήλη NY Confidential στο βρετανικό περιοδικό Elle Girl και αρθρογραφούσε στα περιοδικά Seventeen, Teen Vogue και Los Angeles Times. Το 2009 εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια της δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς "Beverly Hills 90210" και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τη δραματική βιογραφική ταινία "The Blind Side",  στην οποία υποδύθηκε την κόρη της Sandra Bullock, η οποία κέρδισε το Oscar A’ γυναικείου ρόλου.

Το 2011 εμφανίστηκε με έναν μικρό ρόλο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Priest" και στη συνέχεια κέρδισε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία δράσης και μυστηρίου "Abduction", στην οποία συναντήθηκε με τον Taylor Lautner. Σύντομα έγιναν ζευγάρι όμως χώρισαν λίγο πριν από την πρεμιέρα της ταινίας, το Σεπτέμβριο του 2011.

Το 2011 η 22χρονη Lily πέρασε από οντισιόν για το ρόλο της Χιονάτης στην ταινία με τίτλο "Snow White and the huntsman", αλλά έχασε το ρόλο από την Kristen Stewart, από ό,τι φάνηκε όμως ήταν γραφτό να ντυθεί Χιονάτη…Το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Mirror Mirror" απέναντι στη Julia Roberts στο ρόλο της κακιάς βασίλισσας.

Η ταινία πήγε αρκετά καλά και η Collins άκουσε πολύ καλές κριτικές με τη βρετανική εφημερίδα The telegraph να αναφέρει ότι έχει ένα αξιολάτρευτο και ιδανικό πρόσωπο για σινεμά, που μοιάζει με την Audrey Hepburn με τα φρύδια του…Liam Gallagher τωv Oasis.

Το 2012 υποδύθηκε τη Samantha στην ταινία "Stuck in Love" ενώ το 2013 την είδαμε στις ταινίες "The English teacher" με τη Julianne Moore και "The Mortal Instruments: City of Bones", μία ταινία βασισμένη στο βιβλίο της Cassandra Clare.