12 πράγματα που δε γνωρίζετε για τη Marilyn Monroe!

Λίγοι αστέρες του κινηματογράφου έχουν επηρεάσει τον κόσμο όπως η Marilyn Monroe ή όπως ήταν το κανονικό της όνομα, η Norma Jean. Από τις πανέμορφες καμπύλες της μέχρι την αισθησιακή φωνή της παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες stars στην ιστορία του Χόλιγουντ. Η εκπληκτική ηθοποιός ήταν γνωστή για αρκετά πράγματα μεταξύ των οποίων για τους αξέχαστους ρόλους στη μεγάλη οθόνη αλλά και για τη σχέση της με τον Kennedy. Ωστόσο εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δώδεκα πράγματα που οι περισσότεροι από εσάς δε γνωρίζετε για την αξέχαστη Marilyn.

Είχε πέντε δάχτυλα στα πόδια

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φήμη ότι είχε έξι δάχτυλα στα πόδια ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλά υπήρξε μια φωτογραφία της στην παραλία στην οποία φαινόταν ότι είχε ένα δάχτυλο παραπάνω. 

Ήταν υιοθετημένη

Δυστυχώς η μητέρα της πέθανε όταν ήταν πολύ μικρή και η Marilyn μεγάλωσε με θετούς γονείς.

Είχε ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό

Η Marilyn ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό μετά το γάμο της με το θεατρικό συγγραφέα Miller.

Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 χρόνων

Η Marilyn παντρεύτηκε πρώτη φορά σε ηλικία 16 χρόνων τον James Dougherty με τον οποίο έμειναν μαζί τέσσερα χρόνια.

Είχε κάνει πλαστικές επεμβάσεις

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν μια εκπληκτικά όμορφη γυναίκα, ωστόσο το ξέρατε ότι είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, μία στη μύτη και μία στο πηγούνι;

Τα ζωτικά της όργανα καταστράφηκαν

Φυσικά και θα έχετε ακούσει τη θεωρία συνωμοσίας γύρω από το θάνατό της. Επειδή η ηθοποιός συνδέθηκε με μερικές πολύ σημαντικές και ισχυρές προσωπικότητες, έχει αναφερθεί ότι η αυτοκτονία της ίσως ήταν πιθανή συγκάλυψη της δολοφονίας της. Κάτι που ενισχύει αυτή τη θεωρία είναι το γεγονός ότι θάφτηκε χωρίς τα όργανά της, τα οποία είχαν απομακρυνθεί και καταστραφεί.

Ήταν εκπληκτική μαγείρισσα

Εκτός από beauty icon υπήρξε εκπληκτική μαγείρισσα. Αγαπούσε το καλό φαγητό και της άρεσε να μαγειρεύει δύσκολες συνταγές.

Βοήθησε την Ella Fitzgerald

Εάν δεν ήταν η Monroe ίσως μία από τις πιο σπουδαίες φωνές να μην είχε ακουστεί. Η ηθοποιός έπεισε τον ιδιοκτήτη ενός μικρού bar να επιτρέψει στην Ella Fitzgerald να τραγουδάει με την υπόσχεση ότι θα πηγαίνει κάθε βράδυ. Κάτι που έκανε…

Είχε αδυναμία στους προέδρους…

Εκτός από τη σχέση της με τους Kennedy ήταν γοητευμένη με τα γραπτά του Abraham Lincoln. Γενικά είχε αδυναμία στους ευφυείς άνδρες για αυτό είχε άλλωστε συμπεριλάβει και τον Einstein στη λίστα της με τους πιο επιθυμητούς άνδρες.

Της ήταν δύσκολο να θυμάται τα λόγια της

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στην καριέρα της ήταν η απομνημόνευση. Δυσκολευόταν να θυμηθεί τα λόγια του ρόλου της και πάντα στα γυρίσματα είχε κοντά της ένα δάσκαλο υποκριτικής.   

Ήταν πολύ λιτή

Κάτι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν για τη Marilyn είναι ότι ήταν ιδιαίτερα λιτή. Δεν της άρεσαν τα φανταχτερά ρούχα ούτε τα κοσμήματα.

Ο  Joe δεν έπαψε ποτέ να την αγαπάει

Ο γάμος της με το Joe DiMaggio ήταν ιδιαίτερα προβληματικός. Ωστόσο λίγο πριν πεθάνει είχαν έρθει και πάλι κοντά και μάλιστα σκέφτονταν να παντρευτούν ξανά. Μετά το θάνατό της ο Joe κατέρρευσε και τρεις φορές την εβδομάδα άφηνε λουλούδια στον τάφο της.