Tough girl

Tough girl

Πολλοί ισχυρίζονται πως άλλαξε την pop μουσική επηρεάζοντας αρκετούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Katy Perry και Lady Gaga. Παρά την άγρια εικόνα της κατά βάθος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη…Αρκεί να σας πούμε ότι βρίσκεται πίσω από δεκάδες εκστρατείες για την καλύτερη μεταχείριση και προστασία των ζώων. Ο λόγος για την Pink, η οποία πριν από λίγες ημέρες στη βραδιά των Oscar μάγεψε το κοινό όταν ερμήνευσε το "Somewhere Over The Rainbow".

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Alecia Beth Moore ή Pink, όπως τη γνωρίζουμε, γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1979 στο Doylestown της Pennsylvania. Το καλλιτεχνικό της όνομα το πήρε από την ταινία "Resevoir Dogs", όταν οι φίλοι της διέκριναν ομοιότητες με το Mr.Pink. Οι γονείς της Jim και Judy Moore είχαν προβληματική σχέση και τελικά οδηγήθηκαν στο διαζύγιο όταν η Pink ήταν τριών χρόνων, κάτι που όπως έχει παραδεχτεί η ίδια την επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Βρήκε όμως παρηγοριά στη μουσική και ήδη από τα 13 της έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της στη σκηνή του nightclub Philly. Ένα χρόνο μετά άρχισε να γράφει τα δικά της τραγούδια ωστόσο μπήκε στον κόσμο των ναρκωτικών και παράτησε σχολείο. Λίγο καιρό μετά ένα διευθυντικό στέλεχος μιας δισκογραφικής εταιρείας την προσέγγισε και της πρότεινε να περάσει από οντισιόν για να γίνει μέλος του R&B συγκροτήματος Basic Instinct, ωστόσο μετά από αρκετές ώρες στο studio τα μέλη δεν κατάφεραν να "δέσουν" κάτι που συνέβη και στη δεύτερη απόπειρά της με τη μπάντα Choice. Το ταλέντο της όμως δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Σύντομα την προσέγγισαν από τη δισκογραφική εταιρεία LaFace κι άρχισε να ηχογραφεί το πρώτο solo album της με τίτλο "Can't Take Me Home", το οποίο κυκλοφόρησε το 2000 κι έγινε δύο φορές πλατινένιο.

Παρά τη φήμη και την επιτυχία της η Pink συνέχισε να πειραματίζεται με τον ήχο της και το 2002 συνεργάστηκε με την Christina Aguilera στο τραγούδι "Lady Marmelade" από το soundtrack της ταινίας "Moulin Rouge", ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο single από το δεύτερο album της "Get the Party Started". Λίγο καιρό μετά κυκλοφόρησε το album "Missundaztood", το οποίο πώλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Ένα χρόνο μετά αντάμειψε τους θαυμαστές της με το τρίτο album της "Try This" με το τραγούδι "Trouble" να κερδίζει Grammy. Το album όμως δεν έκανε τις ίδιες πωλήσεις με το προηγούμενο και το 2006 ακολούθησε το τέταρτο album "I'm Not Dead" με  No. 1 hit single το "Stupid Girls", στο οποίο τα "έβαλε" με τις Paris Hilton και Britney Spears.

Το 2006 παντρεύτηκε τον star του motocross Carey Hart, ωστόσο έμειναν μαζί μόλις δύο χρόνια. Το πέμπτο album της "Funhouse", το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, κυκλοφόρησε το 2008 και ήταν εμπνευσμένο από το διαζύγιο της. Το Φεβρουάριο του 2010 σε συνέντευξη της στην Oprah Winfrey αποκάλυψε ότι είναι ξανά μαζί με το Hart και τον Ιούνιο του 2011 απόκτησε το κοριτσάκι της Willow Sage Hart.

Το 2012 κυκλοφόρησε το έκτο album της "The truth about love" και πριν από λίγες ημέρες στη βραδιά των Oscar μάγεψε το κοινό όταν ερμήνευσε το "Somewhere Over The Rainbow" με αφορμή ενός ειδικού αφιερώματος για την επέτειο των 75 χρόνων του "Μάγου του Οζ".

Σχετικά Tags
Pink