Sally’s Dream

Sally's Dream

Χαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως "ντροπαλή" κι όχι άδικα καθώς από το 2002 που μας τη σύστησε ο Mike Leigh στην ταινία του "All or Nothing" δε μάθαμε και πολλά για εκείνη. Μετά την επιτυχία της όμως και την υποψηφιότητά της για Oscar για την ταινία "Blue Jasmine" η Sally Hawkins, μία από τις πιο σπουδαίες βρετανίδες ηθοποιούς, θα πρέπει να συνηθίσει τα φώτα της δημοσιότητας...  

H Sally Hawkins γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1976 στο Λονδίνο. Και οι δύο γονείς της, Jacqui και Colin, έγραφαν και εικονογραφούσαν παιδικά βιβλία. Η Sally ήταν ένα ιδιαίτερα ντροπαλό παιδί, που έπασχε από δυσλεξία. Παρακολούθησε το σχολείο θηλέων James Allen στο Dulwich και στη συνέχεια έγινε δεκτή στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Μετά την αποφοίτησή της το 1998, άρχισε να εμφανίζεται στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου ενώ το 2002 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία του Mike Leigh "All or Nothing".

Την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη της εμφάνιση και στη μικρή οθόνη στην τηλεοπτική σειρά του BBC "Tipping the Velvet". Το 2004 εμφανίστηκε στις ταινίες "Layer Cake" με το Daniel Craig και "Vera Drake" ενώ το 2005 ήρθε ο πρώτος σημαντικός τηλεοπτικός της ρόλος όταν υποδύθηκε τη Susan Trinder στην υποψήφια για BAFTA σειρά του BBC "Fingersmith". Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε μια ακόμα σειρά του BBC με τίτλο "Twenty Thousand Streets Under the Sky" και το 2007 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Woody Allen, στην ταινία "Cassandra's Dream".

Το 2008 απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα, για την εμφάνιση της στην ταινία του Mike Leigh "Happy-Go-Lucky".

Το 2009 ακολούθησαν οι ταινίες "An Education", για την οποία ήταν υποψήφια για Screen Actors Guild Award, "Happy Ever Afters" και "Desert Flower" και το 2010 εκτός από το ντεμπούτο της στο  Broadway με το έργο "Mrs. Warren's Profession", εμφανίστηκε στις ταινίες "Never let me go", "It’s a wonderful afterlife" και "Made in Dagenham". Το 2013 ήταν όμως η καλύτερη χρονιά της…Η εμφάνιση της στην ταινία του Woody Allen "Blue Jasmine" ως Ginger της χάρισε δεκάδες υποψηφιότητες για βραβεία μεταξύ των οποίων για BAFTA, Χρυσή Σφαίρα και για Oscar.