Being Blunt

Being Blunt

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 2004 και δύο χρόνια μετά βρέθηκε να πρωταγωνιστεί δίπλα σε σπουδαίες ηθοποιούς όπως οι Meryl Streep και Susan Sarandon. Δεκάδες φορές έχουμε θαυμάσει το υποκριτικό της ταλέντο, ωστόσο ποιος μπορεί να ξεχάσει την Emily Blunt να υποδύεται τη βοηθό της Streep στην ταινία "The Devil Wears Prada", ένας ρόλος που της χάρισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία μεταξύ των οποίων για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Η Emily Blunt γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1983 στο Λονδίνο. Είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της δασκάλας και πρώην ηθοποιού Joanna και του μεγαλοδικηγόρου Oliver Simon Peter Blunt. Η Emily σε ηλικία 16 χρόνων πήγε στο Hurtwood House, ένα ιδιωτικό κολέγιο στο οποίο έκανε μαθήματα υποκριτικής κι εκεί την ανακάλυψε ο ατζέντης της. Το 2001 έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή του Theatre Royal Haymarket με το έργο "The Royal Family" απέναντι στη Judi Dench, ακούγοντας εξαιρετικές κριτικές με την εφημερίδα The Evening Standard να τη χαρακτηρίζει "καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη". Το 2002 εμφανίστηκε στο έργο "Vincent in Brixton" στη σκηνή του National Theatre και την ίδια χρονιά υποδύθηκε την Juliet στο έργο "Romeo and Juliet" στο Chichester Festival Theatre. Το 2003 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μικρή οθόνη με την τηλεταινία "Boudica" και ακολούθησε επίσης η τηλεοπτική δουλειά "Henry VIII", στην οποία υποδύθηκε τη  βασίλισσα του 16ου αιώνα, Catherine Howard.

Το 2004 σειρά είχε η μεγάλη οθόνη με την ταινία "My Summer of Love" για την οποία μοιράστηκε το Evening Standard British Film Award για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη με τη συμπρωταγωνίστρια της Natalie Press. Το 2005 κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην τηλεταινία "Gideon's Daughter" ενώ το 2006 εμφανίστηκε στη μεγάλη επιτυχία "The Devil Wears Prada" με τις Meryl Streep και Anne Hathaway.

Μετά την εμφάνισή της στην ταινία "Irresistible" με τη Susan Sarandon, το 2007 ακολούθησαν οι ταινίες "Wind Chill", "The Jane Austen Book Club", "Dan in Real Life" και "Charlie Wilson's War" ενώ το 2008 πρωταγωνίστησε στις "Sunshine Cleaning" και "The Great Buck Howard".

Το 2009 κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία μεταξύ των οποίων και για Χρυσή Σφαίρα, χάρη στην ερμηνεία της ως Queen Victoria στην ταινία "The Young Victoria". Το 2010 εμφανίστηκε στις ταινίες "The Wolfman" με τους Benicio del Toro και Anthony Hopkins και "Gulliver's Travels", για την οποία απέρριψε το ρόλο της Black Widow στο "Iron Man 2", τον οποίο τελικά ενσάρκωσε η Scarlett Johansson.

Το 2011 εκτός του ότι λάνσαρε το άρωμα του οίκου Yves Saint Laurent, Opium, εμφανίστηκε στην ταινία "The Adjustment Bureau" για την οποία κέρδισε ένα Saturn Award. Το 2012 κέρδισε μια ακόμα υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία "Salmon Fishing in the Yemen" με τους Ewan McGregor και Kristin Scott Thomas, ακολούθησαν οι ταινίες "The Five-Year Engagement", "Looper" και "Your Sister’s Sister" ενώ μέσα στη χρονιά αναμένεται να τη δούμε στις ταινίες "Edge of Tomorrow" με τον Tom Cruise και "Into the Woods".

Η Blunt μετά τη σχέση της με τον καναδό τραγουδιστή Michael Bublé, με τον οποίο έμειναν μαζί τρία χρόνια, το Νοέμβριο του 2008 συναντήθηκε με τον αμερικανό ηθοποιό John Krasinski. Τον Αύγουστο του 2009 αρραβωνιάστηκαν και σχεδόν ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν, ενώ πριν από δύο ημέρες ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Hazel.