Μagnifique Julie

Μagnifique Julie

Έχει πρωταγωνιστήσει σε τουλάχιστον πενήντα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς τη λατρέψαμε για το ρόλο της Celine στις ταινίες "Before Sunrise", "Before Sunset" και "Before Midnight". Η Julie Delpy εκτός από εκπληκτική ηθοποιός, είναι μια ταλαντούχα σκηνοθέτις, μουσικός και σεναριογράφος και παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει δεκάδες υποψηφιότητες για βραβεία εκείνη πιστεύει ότι το Χόλιγουντ τη μισεί αλλά όπως δηλώνει δεν τη νοιάζει καθόλου. 

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Julie Delpy γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1969 στο Παρίσι. Οι γονείς της ήταν ηθοποιοί του θεάτρου για αυτό και η Julie από πολύ μικρή αγάπησε την υποκριτική. Σε ηλικία 14 χρόνων εμφανίστηκε στην ταινία του Jean-Luc Godard "Détective" και δύο χρόνια μετά κέρδισε μία υποψηφιότητα για Cesar για την ερμηνεία της στην ταινία "Mauvais Sang".

Η Julie συνέχισε να εμφανίζεται στο γαλλικό κινηματογράφο μέχρι το 1991 που κέρδισε ένα ρόλο στην αγγλόφωνη ταινία "Voyager" με το Sam Shepard. Μετακομίζοντας στην Αμερική βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε αρκετές Χολιγουντιανές ταινίες μεταξύ των οποίων και η "The Three Musketeers" το 1993 ενώ την επόμενη χρονιά επέλεξε να υποδυθεί μια πόρνη στο θρίλερ "Killing Zoe" με τον Eric Stoltz και να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "White" του Krzysztof Kieslowski.

Το 1995 πρωταγωνίστησε στη ρομαντική ιστορία του Richard Linklater "Before Sunrise" με τον Ethan Hawke, όπου υποδύθηκε τη Celine. Η μικρή ανεξάρτητη ταινία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 η Julie αποφάσισε να μάθει περισσότερα για την τέχνη της για αυτό και παρακολούθησε τη Σχολή Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο πλαίσιο των σπουδών της το 1995 σκηνοθέτησε τον εαυτό της στην ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε "Blah, Blah, Blah". Το 2001 κέρδισε ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "ER" και τρία χρόνια αργότερα συναντήθηκε ξανά με τους Hawke και Linklater στο "Before Sunset" όπου και οι τρεις κέρδισαν μια υποψηφιότητα για Oscar για το σενάριο της ταινίας.

Το 2007 πρωταγωνίστησε στην ταινία "2 Days in Paris" με τον Adam Goldberg, την οποία σκηνοθέτησε και δύο χρόνια μετά ακολούθησε η δεύτερη ταινία της "The Countess". Το 2011 υποδύθηκε ξανά τη Marion στην ταινία "2 Days in New York" και το 2013 πρωταγωνίστησε στο "Before Midnight", που γυρίστηκε στη χώρα μας. Η Julie για άλλη μια φορά έβαλε την υπογραφή της στο σενάριο κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού και μια για Oscar Καλύτερου Σεναρίου με τους Hawke και Linklater.

Η Delpy λατρεύει τη μουσική και μάλιστα το 2003 κυκλοφόρησε το album της με τίτλο "Julie Delpy". Τρία κομμάτια από το album, τα "A Waltz For A Night," "An Ocean Apart," και "Je t'aime tant" ακούστηκαν στην ταινία "Before Sunset".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2007 άρχισε να βγαίνει με το συνθέτη Marc Streitenfeld, με τον οποίο τον Ιανουάριο του 2009 απόκτησαν το Leo, ωστόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε σε συνέντευξη της αποκάλυψε πως δεν είναι πια μαζί.