She’s So Lovely

She's So Lovely

Χάρη στη φυσική ομορφιά της ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με το modeling και χωρίς να κάνει μαθήματα υποκριτικής σε ηλικία 18 χρόνων πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Santa Barbara", κερδίζοντας τρεις υποψηφιότητες για Emmy. H Robin Wright είπε πολλά "όχι" στην καριέρα της για εμφανίσεις σε μεγάλες παραγωγές καθώς ήθελε να δοκιμαστεί σε δύσκολους ρόλους ενώ πριν από λίγες ημέρες έγινε η πρώτη ηθοποιός που βραβεύεται με Χρυσή Σφαίρα για σειρά που προβάλλεται στο διαδίκτυο.   

H Robin Wright γεννήθηκε στο Dallas του Texas τον Απρίλιο του 1966 και μεγάλωσε στο San Diego της California. Ξεκίνησε το modeling σε νεαρή ηλικία και ταξίδεψε στο Παρίσι και την Ιαπωνία ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο. Μετά την αποφοίτησή της, το πρακτορείο μοντέλων με το οποίο συνεργαζόταν την παρότρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική κι έτσι από το 1984 έως το 1988 ξεκίνησε να εμφανίζεται στη δημοφιλή σαπουνόπερα "Santa Barbara". Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε μαθήματα υποκριτικής και τις περισσότερες φορές έπαιρνε το σενάριο στα χέρια της την ημέρα των γυρισμάτων, χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία της ήταν τρεις υποψηφιότητες για Emmy. Αυτό τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη Rob Reiner, ο οποίος το 1987 της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Princess Bride" για την οποία η Robin κέρδισε μια υποψηφιότητα για Saturn.

 

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας πήρε διαζύγιο από το σύζυγό της Dane Witherspoon με τον οποίο ήταν μαζί δύο χρόνια. Παρά την επιτυχία της ταινίας δεν ήθελε να επαναπαυτεί και ήθελε να δοκιμαστεί σε πιο σύνθετους ρόλους. Αρνήθηκε τους ρόλους στις ταινίες "Jurassic Park" και "Batman Forever" για να εμφανιστεί το 1990 στην ταινία "State of Grace". Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ερωτεύτηκε το συμπρωταγωνιστή της Sean Penn και σύντομα έμεινε έγκυος στην κόρη τους Dylan Frances, η οποία ήρθε στον κόσμο το 1991 ενώ δύο χρόνια μετά γεννήθηκε και ο γιος τους Hopper Jack.

Αφού ματαιώθηκε η εμφάνισή της στην ταινία "Robin Hood: Prince of Thieves" λόγω εγκυμοσύνης, ο επόμενος ρόλος της ήταν στην ταινία "The Playboys" και ακολούθησε το "Forrest Gump", όπου για την ερμηνεία της ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Saturn και Screen Actors Guild Award.

 Η Robin παντρεύτηκε το Sean το 1996 και μετά από ένα μεγάλο διάστημα όπου απείχε προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία του Nick Cassavetes, "She's So Lovely" ενώ αργότερα πρωταγωνίστησε στην τρίτη του ταινία ως σκηνοθέτης "The Pledge". Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της ήταν η εμφάνισή της στην τηλεταινία "Empire Falls", για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award ενώ πριν από λίγες ημέρες βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της Claire Underwood στη σειρά "House of Cards", με τον Kevin Spacey και είναι η πρώτη ηθοποιός που βραβεύεται για δουλειά που προβάλλεται σε web tv.

Η Robin με το Sean το 2010 αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους και από το Φεβρουάριο του 2012 είναι μαζί με τον ηθοποιό Ben Foster, με τον οποίο πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους.