Strong Enough

Strong Enough

Έχει πωλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια albums στην Αμερική και πάνω από 50 εκατομμύρια παγκοσμίως. Έχει κερδίσει 9 βραβεία Grammy κι έχει προταθεί 32 φορές. Η Sheryl Crow το μόνο που ζητάει από τη ζωή της όπως λέει είναι να διασκεδάσει πριν πεθάνει.  

Η Sheryl Crow γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1962 στο Kennett του Missouri. Οι γονείς της Wendell και Bernice Crow είχαν κι εκείνοι σχέση με τη μουσική. Ο πατέρας της έπαιζε τρομπέτα σε swing μπάντες και η μητέρα της ήταν δασκάλα πιάνου, για αυτό και η Sheryl ξεκίνησε τα μαθήματα σε ηλικία έξι χρόνων. Το 1980 αποφοίτησε από το Kennett High School και συνέχισε τις σπουδές της πάνω στη μουσική στο University of Missouri, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1984. Μετά το κολέγιο η Crow εργάστηκε ως καθηγήτρια μουσικής σε ένα δημοτικό σχολείο στο St. Louis πριν μετακομίσει στο Los Angeles το 1986. Τότε ξεκίνησε να γράφει μουσική για διαφημιστικά μεταξύ των οποίων και για τα McDonald's ενώ το 1987 συμμετείχε στην παγκόσμια περιοδεία του Michael Jackson "Bad" και αργότερα έκανε φωνητικά για τους Sting, Rod Stewart και Don Henley.

Το 1993 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της "The Tuesday Music Club" με το hit "All I Wanna Do". Η Sheryl ωστόσο τσακώθηκε με τα μέλη της μπάντας της όταν εμφανίστηκε στο "Late Show" με το David Letterman και ισχυρίστηκε πως το τραγούδι "Leaving Las Vegas" ήταν αυτοβιογραφικό κι όχι αποτέλεσμα συνεργασίας. Μετά από αυτό το περιστατικό τα μέλη της μπάντας αποφάσισαν πως θα έπρεπε να συνεχίσουν χωρίς εκείνη. Το 1995 κέρδισε τρία Grammy Awards και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε το album "Sheryl Crow" κερδίζοντας δύο Grammy Award. Το 1997 συμμετείχε στην περιοδεία των Rolling Stones "Bridges to Babylon" και το φθινόπωρο του 1998 κυκλοφόρησε το τρίτο album της με τίτλο "The Globe Sessions", για το οποίο κέρδισε ένα ακόμη Grammy για το Καλύτερο rock album. Ακολούθησαν τα albums "Wildflower" τo 2006, το οποίο κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Grammy, "Detours¨" το 2008, "100 Miles From Memphis" το 2010 και "Feels Like Home" το 2013.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, μετά τις σχέσεις της με το μουσικό Eric Clapton και τον ηθοποιό Owen Wilson, το 2003 ξεκίνησε να βγαίνει με τον ποδηλάτη Lance Armstrong. Το Σεπτέμβριο του 2005 αρραβωνιάστηκαν ωστόσο στις αρχές του 2006 ανακοίνωσαν το χωρισμό τους.

Λίγο καιρό μετά το χωρισμό της, η Sheryl κλήθηκε να δώσει μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της αγόρασε μια φάρμα με άλογα κοντά στο Nashville και το 2007 υιοθέτησε το γιο της Wyatt. Τρία χρόνια μετά υιοθέτησε ένα ακόμα αγοράκι ενώ τον Ιούνιο του 2012 αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι είχε όγκο στο εγκέφαλο, ευτυχώς όμως ήταν καλοήθης και δε χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση.