Η star του Glee

Η star του Glee

Σε ηλικία 8 χρόνων κέρδισε τον πρώτο ρόλο στο Broadway και μετά από αρκετές εμφανίσεις και εξαιρετικές ερμηνείες ήρθε ο ρόλος της Rachel Berry στη δημοφιλή σειρά "Glee". Κι ενώ η Lea Michele ζούσε το όνειρό της ως η βασίλισσα του "Glee", κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον τραγικό θάνατο του συντρόφου και συμπρωταγωνιστή της, Cory Monteith...

Η Lea Michele Sarfati γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1986 στο Bronx της Νέας Υόρκης. O πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης ενός delicatessen και η μητέρα της νοσοκόμα. Η Lea μεγάλωσε στο Tenafly του New Jersey και από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε το πάθος της για την υποκριτική. Στα οκτώ της κέρδισε το ρόλο της Cosette στην παραγωγή του Broadway "Les Miserables", ερμηνεύοντας στην οντισιόν ένα τραγούδι από το "Phantom of the Opera". Το 1995 συμμετείχε σε μια άλλη παραγωγή του Broadway στο "Ragtime" και το 2004 πρωταγωνίστησε στο έργο "Fiddler on the Roof". Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στο New York University's Tisch School of the Arts ωστόσο αποφάσισε να μην παρακολουθήσει τα μαθήματα και να επικεντρωθεί στην καριέρα της. Το 2006 εμφανίστηκε στο rock musical "Spring Awakening" και τo 2008 μετακόμισε στο Los Angeles αναζητώντας κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους. Μία από τις φιλοδοξίες της εκείνο το διάστημα ήταν να κάνει guest στη σειρά "Grey's Anatomy", τελικά όμως κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο στη σειρά "Glee". Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lea ενώ πήγαινε στην τελευταία οντισιόν τράκαρε και παρά το γεγονός ότι έφθασε ταραγμένη και με γυαλιά στα μαλλιά της από το παρμπρίζ κατάφερε να εντυπωσιάσει τους παραγωγούς και τους δημιουργούς της σειράς.   

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά αγαπήθηκε από το πρώτο επεισόδιο, κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές και αρκετά βραβεία. Η ερμηνεία της Lea κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα για Emmy το 2010 και ακολούθησαν άλλες δύο για Χρυσή Σφαίρα. Το κοινό έχει λατρέψει και τη μουσική της σειράς, έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες soundtracks ενώ οι ηθοποιοί της σειράς έχουν πραγματοποιήσει αρκετές  συναυλίες σε όλη την Αμερική.

Η Lea το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Columbia Records και το Νοέμβριο του 2013 ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter πως το πρώτο της album με τίτλο "Louder" θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2014. Το πρώτο της single "Cannonball" ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή "The Ellen DeGeneres Show", όπου ήταν καλεσμένη και ήταν η πρώτη συνέντευξη της μετά το θάνατο του αγαπημένου της Corey Monteith.

Η Lea μετά το χωρισμό της με τον σταρ του Broadway Theo Stockman το Σεπτέμβριο του 2011, άρχισε να βγαίνει με το συμπρωταγωνιστή της στη σειρά Corey. Η ευτυχία τους όμως κράτησε πολύ λίγο…O Corey τον Απρίλιο του 2013 μπήκε σε κλινική προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες, δύο μήνες μετά όμως βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Vancouver από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ.

Η Lea, η οποία έγραψε ένα τραγούδι για εκείνον με τίτλο "If You Say So" έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα Teen Choice Awards 2013 και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους λέγοντας "ήταν πολύ ιδιαίτερος για μένα αλλά και για τον κόσμο. Ήμασταν πολύ τυχεροί που είδαμε το απίστευτο  ταλέντο του, το όμορφο χαμόγελό του και την όμορφη καρδιά του". Στην εκπομπή της Ellen DeGeneres πριν από λίγες ημέρες είπε "προσπαθώ ακόμη να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι χάθηκε για πάντα...Προσπαθώ να είμαι καλά για εκείνον γιατί ξέρω ότι αυτό θα ήθελε" και κατέληξε, λέγοντας "μαζί του κάθε μέρα ήμουν και πιο ευτυχισμένη! Ήμουν η πιο τυχερή κοπέλα στον κόσμο".