Επιδερμίδα δίχως ευρυαγγείες και ατέλειες!

Οι αραχνοειδείς ευρυαγγείες -ο πλέον συνήθης και εμφανής τύπος ευρυαγγειών - σχηματίζονται από τη διαστολή μιας μικρής ομάδας αγγείων που βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα, έχουν μικρή διάμετρο και έντονο κόκκινο χρώμα. Είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο, τα ακριβή αίτια εμφάνισής τους είναι άγνωστα. Η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη και οι ορμονικές μεταβολές ευνοούν την εμφάνιση των ευρυαγγειών, ενώ παράγοντες, όπως η θερμότητα και ο ήλιος, επιβαρύνουν την κατάσταση.

Άλλα αίτια δημιουργίας των ευρυαγγειών είναι η ροδόχρους νόσος, η συστηματική χρήση κορτικοστεροϊδών (τοπικά ή από το στόμα), η ποικιλοδερμία "Civatte", τα αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά και η κληρονομική προδιάθεση. Συγκεκριμένα, η ροδόχρους νόσος χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και ευρυαγγείες στο δέρμα του προσώπου. Συνήθως, αρχίζει με την εμφάνιση ερυθρότητας στο κέντρο του προσώπου που σταδιακά επεκτείνεται στα μάγουλα και στο πηγούνι. Με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται μόνιμες ευρυαγγείες, αλλά και σπυράκια σαν αυτά της ακμής, με ή χωρίς πύον.

Η συχνότητα εμφάνισής των ευρυαγγειών είναι δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Υπολογίζεται ότι μόνο το 50% των Ελληνίδων παρουσιάζουν σε κάποιο σημείο του σώματός τους ευρυαγγείες.

Η μέθοδος Venolysis, με τη συνδυαστική χρήση δύο πρωτοποριακών συστημάτων Laser και IPL, εξασφαλίζει την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, ανεξάρτητα από το είδος και την έκτασή τους. Εξαλείφει επιλεκτικά τις ευρυαγγείες, αφήνοντας άθικτο το υπόλοιπο υγιές δέρμα.

Η θεραπεία δεν απαιτεί αναισθησία και ολοκληρώνεται σε λίγες μόνο επισκέψεις, 2-5 συνεδρίες ανάλογα με το περιστατικό, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους περίπου 4-6 εβδομάδες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-60 λεπτά ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

www.neotis.gr