Ανανέωση προσώπου και λαιμού με το ίδιο μας το αίμα

Η πρόσφατα εισηγμένη στην ιατρική αισθητική, τεχνική της Αυτόλογης Αναζωογόνησης των Ιστών (ATR) είναι μια τεχνική ενέσιμης βιοδιέγερσης που αξιοποιεί τα ενεργά αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια του πλάσματος του ίδιου του ατόμου που κάνει τη θεραπεία, με σκοπό την πρόληψη, αλλά και την επιδιόρθωση της γήρανσης του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό.

Η θεραπεία απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ιστών και συμβάλλουν στην αναγέννηση και ανανέωση του δέρματος.

Πώς λειτουργεί

Η θεραπεία ξεκινά με την αιμοληψία από τον ασθενή (περίπου 20 ml) και το αίμα που λαμβάνεται υπόκεινται σε μια ειδική επεξεργασία με την οποία διαχωρίζουμε το πλάσμα που θα χρησιμοποιηθεί. Το πλάσμα στη συνέχεια εμπλουτίζεται με παράγοντες ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων και των λευκοκυττάρων (νουκλεοτίδια), έτσι, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Το τελικό υλικό εγχέεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας (πολλαπλές μικρές ενεσούλες) ενδοδερμικά και υποδερμικά στην περιοχή που θέλουμε να αναζωογονήσουμε και λειτουργεί ως δεξαμενή απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων. Το πλούσιο σε κύτταρα πλάσμα διεγείρει την αναπαραγωγή και τη διαφοροποίηση των οστεοβλαστών, ευνοώντας τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στο σχηματισμό ενός τρισδιάστατου δικτύου ελαστικών ινών, δίνοντας σφριγηλότητα, ελαστικότητα, ενυδάτωση και λάμψη που διαρκούν στο χρόνο.

Η θεραπεία ATR ενυδατώνει, αναζωογονεί και ανανεώνει το γερασμένο δέρμα σε μία μόνο επίσκεψη!

Το επιστημονικό προσωπικό εφαρμόζει την τεχνική ATR στο πρόσωπο και στο λαιμό, επιτυγχάνοντας ενυδάτωση και ανανέωση του δέρματος. Η θεραπεία διαρκεί 40 - 60 λεπτά, γίνεται σε μια μόνο επίσκεψη και η συντήρηση του αποτελέσματος επιτυγχάνεται με επανάληψη της θεραπείας κάθε 6 - 12 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα.

Σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης στο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί με Botox ή εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (Restylane, Perlane, Juvederm) για διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης και γέμισμα των βαθύτερων ρυτίδων.

www.neotis.gr