CoolTech και πείτε “αντίο” στο λίπος

Tο CoolTech είναι μια μη-επεμβατική θεραπεία ψύξης του λιπώδους ιστού που προκαλεί λιπόλυση, δηλαδή την καταστροφή των λιποκυττάρων, μειώνοντας έτσι το λίπος χωρίς να επηρεάζει τους άλλους ιστούς.

Ο μηχανισμός δράσης της Cryolipolysis ανακαλύφθηκε στο δερματολογικό τμήμα του Harvard Medical School από τους Dieter Manstein, MD, PhD και R. Rox Anderson, MD και πρωτοδημοσιεύτηκε στο Lasers in Surgery and Medicine το Νοέμβριο του 2008. Ακολουθεί τα παρακάτω στάδια:

  1. Η έκθεση στο ψύχος (-5 με -8 βαθμοί Κελσίου) προκαλεί την "απόπτωση" των λιποκυττάρων, τη φυσιολογική διαδικασία δηλαδή του κυτταρικού θανάτου, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση των κυτοκίνων και άλλων φλεγμονωδών μεσολαβητών που σταδιακά μειώνουν τα προσβεβλημένα κύτταρα.
  2. Οι φλεγμονώδεις αυτοί μεσολαβητές σταδιακά μεταβολίζουν τα προσβεβλημένα λιποκύτταρα τους επομενους μήνες μετά τη θεραπεία και μειώνουν έτσι το πάχος του λιπώδους ιστού.
  3. Τα λιπίδια απελευθερώνονται σταδιακά από τα λιποκύτταρα και μέσω του λεμφικού συστήματος μεταφέρονται και μεταβολίζονται όπως ακριβώς το λίπος που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Η θεραπεία εφαρμόζεται στην κοιλιά, στο στομάχι, στα love handles και στα ψωμάκια. Η διάρκεια θεραπείας για μια μόνο περιοχή είναι 1 ώρα. Απαιτούνται 3 συνεδρίες σε κάθε περιοχή του σώματος, με μεσοδιάστημα 45 ημερών. Ανάμεσα στις θεραπείες και κάθε 15 ήμερες εφαρμόζουμε θεραπεία λεμφικής παροχέτευσης και σύσφιξης με Unipolar RF. Το αποτέλεσμα της θεραπείας αρχίζει να φαίνεται μετά από 3-4 εβδομάδες και ολοκληρώνεται μετά από 4-5 μήνες.

www.neotis.gr