Lifting χωρίς νυστέρι!

Η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει διάφορες εμπορικές ονομασίες όμως το βασικό χαρακτηριστικό της είναι τα PDO Threads και έχει την ιδιότητα να ανανεώνει και να βελτιώνει την δομή του προσώπου, με παρόμοιο τρόπο ενός χειρουργικού lifting δίχως το χειρουργείο! Πρόκειται για εξειδικευμένα νήματα που εισάγονται στο δέρμα με μια πολύ λεπτή βελόνα για να το ανασηκώσουν και να βελτιώσουν την υφή του!

Πως λειτουργεί
Τα ειδικά νήματα (PDO threads) είναι φτιαγμένα από ένα υλικό που ονομάζεται polydioxanone, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην χειρουργική ιατρική και έχει την ιδιότητα να διαλύεται και να απορροφάται. Επίσης, το PDO έχει αποδειχθεί ότι μπορεί και χαλαρώνει του μύες και τους τένοντες ενώ παράλληλα προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα , της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος, τα οποία είναι βασικά συστατικά γα την διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Η διαδικασία
Τα νήματα εισάγονται στην επιδερμίδα μέσω μιας εξαιρετικά λεπτής βελόνας (όπως αυτές του βελονισμού). Ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας, το νήμα τοποθετείται είτε απευθείας στο δέρμα, είτε στο υποδόριο λίπος της επιδερμίδας, είτε στον μυ της περιοχής του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά την θεραπεία όμως η τελική του εικόνα τελειοποιείται μέσα σε μερικές ημέρες καθώς τα νήματα αυτά βοηθούν και στην παραγωγή κολλαγόνου. Η γενική κατάσταση της επιδερμίδας βελτιώνεται, το δέρμα γίνεται πιο πλούσιο, πιο σφιχτό και σταθερό ενώ οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες απαλύνονται αισθητά.
Ανάλογα το σημείο και την έκταση του, χρησιμοποιούνται διαφορετικά νήματα για κάθε περιοχή.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα
Τα νήματα απορροφώνται σταδιακά από το σώμα σε διάστημα 6 έως 8 μηνών, παρόλα αυτά η βελτίωση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια ανάλογα το άτομο.

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί ;
Είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη μέθοδος και μπορεί να γίνει στις περιμετρικές περιοχές του προσώπου (γύρω από τα μάτια, γύρω από την μύτη, στο σαγόνι-περίγραμμα και το μέτωπο) καθώς και στον λαιμό.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μετά την εφαρμογή μπορεί να δημιουργηθούν μελανιές των οποίων η ένταση εξαρτάται όχι μόνο από την έκταση της περιοχής αλλά και στον οργανισμό του κάθε ατόμου. Η μέθοδος γίνεται με τοπική ή καθόλου αναισθησία.