Θηλασμός: Πώς να καταπραΰνετε τις ερεθισμένες θηλές

Είναι εξαιρετικά επώδυνο και ιδιαίτερα δυσάρεστο να προσπαθεί μια μητέρα να θηλάσει με πληγωμένες θηλές, αλλά δυστυχώς είναι αναπόφευκτο για τις περισσότερες μητέρες.

Μπορεί ο θηλασμός να είναι το καλύτερο ξεκίνημα για το μωρό, το υπερβολικό πιπίλισμα όμως είναι επώδυνο για τις θηλές και μπορεί ακόμη και αιμορραγία να προκαλέσει. Ωστόσο δεν χρειάζεται να αγχώνεστε . Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανακούφισης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλύνετε τον πόνο και να θεραπεύσετε τις θηλές.

Πάρτε τη σωστή θέση
Εάν το μωρό σας είναι τοποθετημένο σωστά, ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι επώδυνος. Να ξέρετε ότι στην αρχή οι θηλές είναι ευαίσθητες και μπορεί να πονάνε λίγο. Αυτό είναι φυσιολογικό και περνάει μετά από μερικές ημέρες, όταν πλέον οι θηλές έχουν σκληρύνει. Εάν όμως νιώθετε δυνατούς πόνους κατά το θηλασμό, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αν το μωρό έχει πιάσει σωστά το στήθος. Για να διακόψετε το μωρό όταν θηλάζει, βάλτε το μικρό σας δάχτυλο στη γωνία του στόματός του και τραβήξτε το με προσοχή από τη θηλή. Έτσι διακόπτεται το κενό πού σχηματίζεται κατά το θηλασμό και το μωρό σας δεν μπορεί να τραβήξει τη θηλή προς τα έξω, πράγμα πού είναι πολύ επώδυνο και μπορεί και αυτό να πληγώσει τις θηλές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr