Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου: 6 πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS) είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1969 για να περιγράψει τον ξαφνικό και απρόσμενο θάνατο ενός μωρού κάτω του 1 έτους, ενώ κοιμάται.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από ό, τι η σκέψη της απώλειας ενός παιδιού. Αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προκαλεί το SIDS, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.

Υπάρχουν επίσης κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση του κινδύνου του SIDS που προκαλείται από διάφορα θανατηφόρα ατυχήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ευτυχώς, ο κίνδυνος είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι ήταν πριν από 25 χρόνια. Το SIDS έχει μειωθεί τουλάχιστον στο ήμισυ σε πολλές χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα περίπου 1 στα 1000 μωρά πεθαίνουν από το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου και μπορεί το ποσοστό να είναι μικρό ωστόσο για την μία εκείνη οικογένεια που θα χάσει το μωρό της, η απώλεια είναι δυσβάσταχτη.

Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι γονείς για τον Αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

  • Όλα τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον

Το κοινό δωμάτιο με τους γονείς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του SIDS. Ο Δρ James McKenna από την Αυστραλία, λέει...

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr