8 τρόποι καλής συμπεριφοράς που ξεχνάνε τα παιδιά

Ακόμη και αν χρειαστούν κάμποσες υπενθυμίσεις, ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι πιο προσεκτικό και να υιοθετεί τους παρακάτω τρόπους καλής συμπεριφοράς.

Να περιμένουν μέχρι να εισέλθουν στα σπίτια άλλων ανθρώπων

Τα παιδιά αγαπούν να χτυπούν πόρτες και κουδούνια και μάλιστα πολλές φορές. Όταν τελικά οι πόρτες ανοίγουν τα παιδιά συνήθως ξεχνούν να χαιρετίσουν και ορμούν μέσα. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα φίλο ή το σπίτι ενός γείτονα, ζητήστε από το παιδί να είναι υπομονετικό ενώ περιμένει στην πόρτα. Επιτρέψτε του να χτυπήσει μόνο μια φορά το κουδούνι και τοποθετήστε απαλά το χέρι σας πάνω στον ώμο του ενώ περιμένετε. Μπορεί να μην πειράζει αν χτυπάει τα κουδούνια κάθε φορά που πηγαίνετε στην θεία και να μη το παρεξηγεί εκείνη αλλά θα αισθανθείτε αμήχανα αν το κάνει σε σπίτι κάποιου με τον οποίο δεν έχετε την ίδια άνεση και οικειότητα.

Να χαιρετούν σωστά τους ενήλικες

Υποδείξτε στο παιδί σας πώς πρέπει να χαιρετάει ή να συστήνεται σε κάποιον ενήλικα. Προσποιηθείτε ότι είστε κάποιο άλλο άτομο και δείξτε στο παιδί πώς πρέπει να σας χαιρετήσει, με τους σωστούς τίτλους (Γεια σας κα. Παπαδοπούλου. Πώς είστε;) Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κάπου με κόσμο, το παιδί σας θα μπορεί άνετα να χαιρετίσει κάποιον ενήλικα. Αν όμως δεν το κάνει, μπορείτε ευγενικά να τον/την διορθώσετε έτσι: «Μαράκι, θυμάσαι την κα. Παπαδοπούλου; Πες της ένα γεια!» Όταν γνωρίζει βέβαια για πρώτη φορά κάποιον ενήλικα, φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες συστάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr