Υψηλότερο IQ για τα μωρά που θηλάζουν

Η μακρύτερη διάρκεια θηλασμού ενός μωρού σχετίζεται με αυξημένη νοημοσύνη ως ενήλικος, καθώς επίσης και με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και απόκτηση μεγαλύτερων εισοδημάτων, όπως υποστηρίζει νέα βραζιλιανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη που διήρκησε 30 χρόνια και συμπεριέλαβε σχεδόν 3.500 εθελοντές από τη μέρα που γεννήθηκαν έως ότου έγιναν 30 ετών, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου στην επιθεώρηση «The Lancet Global Health.»

Όπως είπε ο Δρ. Μπερνάρντο Λέσα Χόρτα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Πελότας, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της έρευνας «οι επιπτώσεις του θηλασμού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στη νοημοσύνη του παιδιού είναι καλά στοιχειοθετημένες, όμως μέχρι σήμερα, ήταν ασαφές κατά πόσο αυτή η επίπτωση συνεχίζεται σε βάθος χρόνου. Η έρευνά μας παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο παρατεταμένος θηλασμός όχι μόνο βελτιώνει τη νοημοσύνη έως τουλάχιστον την ηλικία των 30 ετών, αλλά επίσης έχει ευρύτερες επιπτώσεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς βελτιώνει το επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr