Μητρικός Θηλασμός: Δικαίωμα κάθε παιδιού

Ο μητρικός θηλασμός είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή της μητέρας και του παιδιού της!

H Unicef μας υπενθυμίζει με αυτό το εξαιρετικής ευαισθησίας βίντεο, γιατί δεν υπάρχει υποκατάστατο για το μητρικό γάλα...

Η Unicef αναφέρει ότι:

«Με αυτό το βίντεο όπως και με τα υπόλοιπα που δημοσιεύουμε στα πλαίσια προώθησης του μητρικού θηλασμού, δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να κρίνουμε τις μητέρες που δεν θήλασαν ή δεν μπόρεσαν να θηλάσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών είναι σε θέση να θηλάσουν, αλλά μόνο το 39 % το κάνει για τους πρώτους έξι μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες αυτές (τουλάχιστον όσες είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά δεν το κάνουν) δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται από τους παρόχους φροντίδας, την κυβέρνηση και την κοινότητά τους .

Η UNICEF προωθεί το θηλασμό και συνεργάζεται με κυβερνήσεις για τη βελτίωση της υποστήριξης του θηλασμού στις μητέρες, διότι τα παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά έχουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους από ό, τι τα μη θηλάζοντα παιδιά – και η έναρξη του θηλασμού κατά την πρώτη ημέρα της γέννησης μπορεί να μειώσει την κίνδυνο θανάτου του νεογέννητου κατά 45 %. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας.

Νούμερο ένα στις προτεραιότητες μας είναι να προληφθούν οι θάνατοι των παιδιών, συνυπολογίζοντας σε αυτό, ότι ο θηλασμός είναι η φθηνότερη και πιο αποτελεσματική λύση στην ιστορία για να σώζει ζωές.

Μάθετε περισσότερα για τις τρέχουσες εργασίες μας για το θηλασμό: http://www.unicef.org/media/media_70044.html .

Έχουμε την ελπίδα ότι αυτό βοηθάει, αλλά αν κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι σας βεβαιώνουμε ότι σίγουρα δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας .

Τις καλύτερες ευχές μας.»

Δείτε το βίντεο