Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Είστε κλεισμένοι μες στο σπίτι λόγω καιρού; Φέρτε και τη διασκέδαση μέσα! Αυτές οι πέντε ιδέες θα κάνουν πιο λαμπερή και την πιο μουντή ημέρα!

Χειροποίητος πίνακας

Αυτό το έργο μπορεί να ξεκινήσει κάνοντας πρώτα μια βόλτα έξω. Βοηθήστε το παιδί να συλλέξει μικρά πράγματα στην αυλή (ζιζάνια, φύλλα, κλαδιά, πετραδάκια), κόψτε ένα μεγάλο χαρτόνι σε σχήμα τετράγωνο και κολλήστε στο εσωτερικό του πρώτα φτερά, νήματα, πολύχρωμα χαρτάκια, για φόντο.

Στη συνέχεια απλώστε λίγη κόλλα και κολλήστε πάνω στο χαρτόνι αυτά που μαζέψατε στον κήπο. Προσπαθήστε απλά να διατηρήσετε τη διάταξη. Μπορείτε να κρεμάσετε το έργο σας ακόμα και στο ψυγείο!

Μουσική μπάντα

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να κάνουν θόρυβο, οπότε αν αντέξετε ξεκινήστε να κάνετε φασαρία! Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε τα κουτάλια, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες για μουσικά όργανα.

Άλλη μια καλή ιδέα είναι να συλλέξετε όλα τα δοχεία που έχουν πλαστικά καπάκια όπως είναι π.χ τα κουτιά για τον καφέ και να τα γεμίσετε με ρύζι ή φασόλια.

Στερεώστε τα καπάκια με ταινία για μεγαλύτερη ασφάλεια και δώστε τα στα παιδιά να τα κουνήσουν. Θα ξετρελαθούν με τον ήχο τους!

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr