Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τον ερχομό του μωρού

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου οι μέλλουσες μανούλες ενδέχεται να υποφέρουν από οσφυαλγία, πρησμένους αστραγάλους και κόπωση.

Γι' αυτό καλό είναι να έχετε ετοιμάσει τους προηγούμενους μήνες το σπίτι σας για να υποδεχτείτε όπως πρέπει το νέο μέλος της οικογένειας. Παρουσιάζουμε έναν mini οδηγό με όλες τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας. Μην επιχειρήσετε βέβαια να τις κάνετε μόνη, γιατί θα κουραστείτε. Το αποτέλεσμα πάντως θα σας δικαιώσει!

Το οικογενειακό αυτοκίνητο
Το πιο σημαντικό είναι να έχετε τοποθετήσει σωστά το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια μπορείτε να καταχωνιάσετε μερικές πάνες και υγρά μαντηλάκια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού για ώρα ανάγκης.

Εάν το αυτοκίνητό σας χρειάζεται αλλαγή στα λάδια ή ένα mini service, κάντε το τώρα. Μπορεί να μην είναι και πολύ ευχάριστο να τρέχετε για το αυτοκίνητο τώρα που είστε έγκυος αλλά σίγουρα σε μερικούς μήνες από σήμερα με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι σας ο χρόνος σας θα είναι περιορισμένος.

Την κρεβατοκάμαρά σας
Ναι μεν τους πρώτους μήνες ο ύπνος σας θα είναι περιορισμένος, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει το υπνοδωμάτιο σας να είναι ένα μέρος άνετο και χαλαρωτικό.

Αν δεν έχετε ήδη ένα καλό κομοδίνο, τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μέσα ένα ρολόι και ένα φωτιστικό. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα συρτάρια σας είναι εφοδιασμένα με άνετα ρούχα και σουτιέν θηλασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr