Λιπαρό δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Το λιπαρό δέρμα δεν είναι απαραίτητα προβληματικό αλλά μπορεί όμως να γίνει ενοχλητικό. Αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει, γιατί το μόνο που έχετε να κάνετε είναι σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας και ορθή χρήση προϊόντων. Διαβάστε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για τη σωστή αντιμετώπιση της λιπαρότητας.

Κατάλληλος καθαρισμός: αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που πλένεστε αλλά και με τη συχνότητα. Πρώτα από όλα δεν πρέπει να τρίβετε ένα λιπαρό δέρμα προκειμένου να το καθαρίσετε γιατί έτσι το ερεθίζετε με αποτέλεσμα να εκκρίνει περισσότερη λιπαρότητα. Επίσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι προσώπου για ευαίσθητα δέρματα παρά αυστηρά για λιπαρά καθώς μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει κάτι που δε σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερο λιπαρό δέρμα, αλλά ξηρό εξωτερικά με έκκριση λιπαρότητας. Επίσης, αν βλέπετε ότι ο καθαρισμός του προσώπου δυο φορές την ημέρα ξηραίνει την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε ένα toner το πρωί αντί για πλύσιμο με σαπούνι και κάντε τον κανονικό καθαρισμό σας το βράδυ πριν τον ύπνο.

Toner: είναι το επιπλέον βήμα στην περιποίησή σας που θα κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε ένα κατάλληλο για λιπαρό δέρμα που θα απομακρύνει κάθε υπόλειμμα από σαπούνι και λιπαρότητα βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της matte όψης περισσότερες ώρες.

Oil-free προϊόντα: όσα έχουν αυτή την ένδειξη σημαίνει ότι δεν περιέχουν έλαια ή παράγωγα αυτών, τα οποία προσθέτουν ακόμα περισσότερη λιπαρότητα στην επιδερμίδα.

Less is more: αυτός είναι ο βασικότερος κανόνας σε ό,τι κάνετε στη λιπαρή επιδερμίδα κυρίως όμως με το foundation. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει, όσο εμποδίζεται από βαριά προϊόντα τόσο πιο λιπαρό θα είναι. Προτιμήστε ένα πολύ λεπτό oil-free foundation και όπου δεν έχουν καλυφθεί οι ατέλειες, εφαρμόστε πολύ λίγο concealer τοπικά. Κάτι ακόμα που αποτελεί "παγίδα" είναι οι πούδρες που όταν εφαρμοστούν σε παχιά στρώση, κάνουν την επιδερμίδα ακόμα πιο λιπαρή αφού δε μπορεί να αναπνεύσει. Αν τις προτιμάτε, επιλέξτε εφαρμογή με πινέλο και όχι με σφουγγαράκι για να μην εναποθέσετε περισσότερο προϊόν από όσο πρέπει.

Blotting: αυτή η μέθοδος είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας ενάντια στη λιπαρότητα. Μπορείτε να το κάνετε είτε με ειδικά χαρτάκια απορρόφησης (blotting tissues) είτε με ένα χαρτομάντιλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα εφαρμόσετε ταμποναριστά πάνω στις λιπαρές περιοχές, πατώντας ελαφρά χωρίς να σκουπίζετε. Έτσι δεν απομακρύνετε το μακιγιάζ αλλά μόνο τη λιπαρότητα, δίνοντας matte όψη!