Για ποια προϊόντα μακιγιάζ αξίζει να δίνετε περισσότερα χρήματα;

Δε χωράει αμφιβολία ότι τα προϊόντα μακιγιάζ είναι ένα αρκετά μεγάλο έξοδο, ωστόσο αρκετά από αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε πιο οικονομικές versions, τις οποίες αξίζει να τις δοκιμάσετε. Η απόφαση για το αν θα ξοδέψετε τελικά πολλά για ένα συγκεκριμένο προϊόν εξαρτάται από τη χρήση του, τη σύστασή του και φυσικά το κατά πόσο θα κάνει τη διαφορά στο μακιγιάζ σας. Μάθετε για ποια προϊόντα αξίζει να διαθέτετε περισσότερα ή λιγότερα χρήματα!

Μάσκαρα: είναι ένα προϊόν το οποίο σε 6 μήνες θα πρέπει να το έχετε πετάξει αν δεν έχει καταναλωθεί πλήρως, καθώς η σύστασή του ευνοεί τη συγκέντρωση μικροβίων. Αντί να ξοδέψετε σε μια μάρκα οίκου, διαλέξτε μια από τις πιο οικονομικές εκδοχές.

Foundation: καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και πρέπει να κάνει το δέρμα να φαίνεται ομοιόμορφο και λαμπερό αλλά χωρίς να δηλώνει ότι υπάρχει! Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι στη σωστή υφή, στη σωστή απόχρωση και να έχει σταθερότητα στο δέρμα. Σπάνια θα βρείτε ένα προϊόν φθηνής μάρκας που να προσφέρει όλα αυτά και συγχρόνως να μην είναι "επιθετικό" στο δέρμα. Συνεπώς, αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό foundation για όλους τους παραπάνω λόγους κι επιπλέον επειδή η διάρκεια ζωής του είναι από 12 έως 24 μήνες.

 

Κραγιόν: πλέον μπορείτε να βρείτε σε όλες τις μάρκες πλούσια χρώματα σε πολλές ποικιλίες και μοντέρνες υφές. Ειδικά εάν πρόκειται για ένα χρώμα που δε θα φοράτε συχνά, κρατήστε τα χρήματα σας και μην τα ξοδέψετε σε μια πανάκριβη μάρκα κραγιόν.

 

Eyeliner: είναι καλό να επενδύσετε σε ένα καλό eyeliner, είτε είναι μολύβι, είτε είναι gel, είτε είναι υγρό, γιατί είναι πιο πιθανό να σας κρατήσει περισσότερο και να μην ξεραθεί, θα έχει περισσότερη χρωματική πυκνότητα έτσι θα χρησιμοποιείτε λιγότερο προϊόν και τρίτον θα είναι πιο σταθερό. Οι φθηνές version eyeliner τείνουν να χαλάνε γρήγορα και να μην έχουν αρκετά σταθερή υφή.

 

Βερνίκι νυχιών: μπορεί να είναι δευτερευούσης σημασίας στο μακιγιάζ, αλλά τα φθηνά βερνίκια τείνουν να χαλάνε γρήγορα, να μη στρώνουν καλά και να μην είναι ανθεκτικά. Επίσης, αρκετά φθηνά βερνίκια περιέχουν εξαιρετικά επικίνδυνες χημικές ουσίες. Ένα καλό βερνίκι νυχιών, ειδικά στα χρώματα που συνηθίζετε να φοράτε, είναι επένδυση στη συλλογή των καλλυντικών σας!

Ρουζ: το κακό με ένα φθηνό ρουζ είναι ότι δε θα έχει αρκετή χρωματική απόδοση, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε παραπάνω προϊόν μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και δε θα έχει αρκετή σταθερότητα. Επενδύστε σε ένα καλό ρουζ!