Μύθοι και αλήθειες για το λιπαρό δέρμα!

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το λιπαρό δέρμα με τον πιο συχνό ότι δε χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση! Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί είναι έαν όντως έχετε λιπαρό δέρμα ή λίγη γυαλάδα και αυτή περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πιο πιθανό να έχετε ένα δέρμα μεικτό παρά λιπαρό εξ ολοκλήρου. Διαβάστε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους μύθους για το λιπαρό δέρμα και φυσικά την αλήθεια γύρω από αυτούς!

Μην ενυδατώνετε το λιπαρό δέρμα: οι περισσότερες γυναίκες με λιπαρό δέρμα πιστεύουν ότι θα πρέπει να το κάνουν πιο ξηρό και ότι δε χρειάζονται ενυδάτωση, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο, συνεπώς όταν χρησιμοποιείτε κάποιο δυνατό καθαριστικό για το πρόσωπο ή δεν το ενυδατώνετε, το δέρμα σας θα παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου, να μην τρίβετε το δέρμα σας και για την ενυδάτωσή του να αποφεύγετε κρέμες που περιέχουν petroleum jelly και shea butter.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο oil-free προϊόντα: είναι ένας μύθος αφού τα περισσότερα προϊόντα που λένε oil-free περιέχουν παράγωγα ελαίων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέγετε προϊόντα που καταπολεμούν τη λιπαρότητα όπως τα blotting tissues και τα ειδικά primers.

Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε toner: όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να χρησιμοποιούν toner ως ένα επιπλέον βήμα στον καθαρισμό αλλά δεν είναι απαραίτητο εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Εφόσον το θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα το οποίο να περιέχει γλυκολικό οξύ που συσφίγγει του πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρά για πιο λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Προσοχή, είναι καλό να το εφαρμόζετε μόνο στη ζώνη Τ του προσώπου.

Tips για το λιπαρό δέρμα

Εάν πραγματικά έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου που έχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα περιορίσει την παραγωγή σμήγματος.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι πιο δύσκολοι για το λιπαρό δέρμα, οπότε είναι καλό να έχετε μαζί σας blotting tissues που θα απορροφήσουν κάθε λιπαρότητα, όποτε το έχετε ανάγκη.

Ενυδατωθείτε! Ποτέ μην παραλείψετε αυτό το βήμα, αφού θα ρυθμίσει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα σας ώστε να μην παράγεται περισσότερη από όσο πρέπει.