Τα συστατικά των “ενισχυτικών” lip gloss!

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εισαχθεί στο χώρο των καλλυντικών τα lip gloss με ενισχυτικούς παράγοντες για τα χείλη. Τα συγκριμένα lip gloss, υπόσχονται πλούσια χείλη με προσωρινό αποτέλεσμα βεβαίως με μια μόνο εφαρμογή. Ποια συστατικά όμως είναι αυτά που χαρίζουν σαρκώδη χείλη στη στιγμή;

Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως ακόμα και ένα απλό lip gloss κάνει τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα λόγω της διάφανης και κρεμώδους σύστασής του, η οποία δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα χείλη έχουν περισσότερο όγκο. Όμως υπάρχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο που είναι ενισχυτικοί παράγοντες των κυττάρων, δίνοντας έτσι την όψη μεγαλύτερων και πλούσιων χειλιών ενώ παράλληλα δρουν κατά των ρυτίδων. Επίσης, πολλά από αυτά λειτουργούν διαστέλλοντας τα κύτταρα, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη ροή αίματος που δίνει τη γεμάτη όψη στα χείλη. Δυστυχώς αυτά τα συστατικά προερχονται από ζώα όπως το ψάρι και το μοσχάρι.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και προϊόντα που χρησιμοποιούν απλά φυσικά συστατικά για να "μεγεθύνουν" προσωρινά τα χείλη σας, όπως η κανέλα, η μέντα, ακόμα και το πιπέρι. Διογκωτικές ιδιότητες έχουν επίσης η καφεΐνη και η βιταμίνη Β.

Μπορεί πολλά από αυτά να ακούγονται επιστημονικά, στην ουσία όμως πρόκειται για συστατικά που απλά προκαλούν ήπιο πρήξιμο στα χείλη, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο πλούσια και σαρκώδη!