Συνταγές ομορφιάς με δενδρολίβανο!

Το δενδρολίβανο εκτός από αρωματικό, είναι ένα φυτό που έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για λιπαρά δέρματα και με τάση ακμής. Είναι αντισηπτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Β6, ασβέστιο και σίδηρο ενώ τονώνει και σφίγγει του πόρους του δέρματος. Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα συνταγές ομορφιάς με δενδρολίβανο!

Μάσκα μαλλιών με δενδρολίβανο

½ κούπα αποξηραμένο δενδρολίβανο

½ κούπα ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα σκεύος, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθούν απομακρύνετε από τη φωτιά και αφού περιμένετε περίπου 20 λεπτά σουρώστε ώστε να αφαιρεθεί το δενδρολίβανο από το λάδι. Εφαρμόστε το λάδι στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε καλά και απολαύστε τα λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά σας.

Scrub ποδιών με δενδρολίβανο και μέντα

1 ½ κούπα μαύρη ζάχαρη

¼ κούπας χοντρό αλάτι

1 κούπα ελαιόλαδο

5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέστε εναλλάξ σταγόνες από το δενδρολίβανο και τη μέντα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές γυάλινο βαζάκι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που θέλετε να κάνετε απολέπιση στα πέλματά σας!

Toner κατά της ακμής

¾ κούπας νερό

1 κλαδάκι δενδρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας μαύρους κόκκους πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Βράστε το νερό και προσθέστε μετά το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Όταν η μισή ποσότητα νερού εξατμιστεί, απομακρύνετε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει. Βάλτε το μείγμα σε ένα καθαρό μπουκαλάκι και προσθέστε το μηλόξυδο. Εφαρμόστε το toner πρωί και βράδυ. Η ποσότητα αυτή θα σας φτάσει για περίπου 2 εβδομάδες.