Tips για μεγαλύτερα χείλη

Εάν είσαι από τις κοπέλες που έχουν μικρά χείλη μπορείς με απλούς τρόπους να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα!

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για ένα "μεγαλύτερο" αποτέλεσμα!!!

  • εφάρμοσε λίγο concealer στην γραμμή του φυσικού περιγράμματος των χειλιών σου και ανακάτεψε το με το δάχτυλο σου έτσι ώστε να αποχρωματίσεις το φυσικό περίγραμμα που έχουν τα χείλη σου.
  • στην συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μολύβι ίδιο με το χρώμα των χειλιών σου και σχεδίασε το περίγραμμα ξεκινώντας απο την εξωτερική πλευρά της φυσικής τους γραμμής. Μπορείς να σχεδιάσεις το περίγραμμα μέχρι ένα χιλιοστό πανω απο την εξωτερική πλευρά της φυσικής γραμμής. Μην υπερβάλλεις γιατί θα έχεις ένα ψεύτικο αποτέλεσμα.
  • αν το άνω χείλος είναι μικρότερο απο το κάτω τότε με το μολύβι σχεδίασε το περίγραμμα του άνω χείλους, όπως είπαμε και πριν, ξεκινώντας απο την εξωτερική πλευρά της φυσικής του γραμμής, μέχρι ένα χιλιοστό πιο πάνω απο αυτή και συνέχισε με το κάτω χείλος ακολουθώντας ακριβώς την φυσική του γραμμή, έτσι ώστε να έχεις μία ισορροπία. Εάν το κάτω χείλος είναι αρκετά μεγαλύτερο τότε σχεδίασε το περίγραμμα του κάτου χείλους ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της φυσικής γραμμής, μπορείς να σχεδιάσεις μισό χιλιοστό πιο μέσα.
  • συνέχισε γεμίζοντας με το μολύβι όλα τα χείλη σου για μία πιο σταθερή βάση.
  • τοποθέτησε το κραγιόν που έχεις επιλέξει έχοντας σαν οδηγό το μολύβι που είχες βάλει πριν.
  • τελειώνοντας τοποθέτησε με ένα πινελάκι πολύ λίγο concealer στο κέντρο των χειλιών και σβήσε με μικρές κινήσεις εναλλακτικά αντί για concealer βάλε ένα lip gloss για πιο λαμπερό αποτέλεσμα!

TIPS

1. Αν έχεις λεπτά ή μικρά χείλη απέφευγε τα σκούρα χρώματα, έχουν την τάση να δείχνουν τα χείλη πιο σκληρά και πιο λεπτά. Προτίμησε πιο φωτεινές αποχρώσεις, διάφανες υφές ή lip gloss.

2. Αν είσαι από τις κοπέλες που έχουν μεγάλα χείλη προτίμησε πιο φυσικές και ματ αποχρώσεις. Απέφευγε το περίγραμμα χειλιών και το lip gloss.

3. Αν τα χείλη σου έχουν κλίση προς τα κάτω, τοποθέτησε concealer στις γωνίες των χειλιών, έτσι θα τις αποχρωματίσεις και δεν θα τονίζουν τόσο την καθοδική τάση των χειλιών. Καλό είναι να αποφεύγεις και το περίγραμμα!

4. Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις μία τέλεια γραμμή χειλιών, ακούμπησε τον αγκώνα σου σε ένα σταθερό σημείο και με μικρές και κοφτές κινήσεις σχεδίασε το περίγραμμα.

Μην ξεχνάς την απολέπιση και την ενυδάτωση των χειλιών σου, όποιο μακιγιάζ και άν επιλέξεις να κάνεις, όποιο κραγιόν και άν επιλέξεις να βάλεις, τα λεία και ενυδατωμένα χείλη το αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Με λίγο μέλι, λάδι και ζάχαρη μπορείς να κάνεις ένα τέλειο peeling στα χείλη σου, ενώ λίγη κρέμα ματιών ή lip balm τα ενυδατώνει όσο πρέπει!

Πηγή: makeupmyth.com